Video. Ruske nuklearne podmornice lansirale krstareće rakete u Barentsovom moru, simulirale su napad na NATO-ove brodove

'Borbena vježba je uspješno završena', priopćili su

Foto: X

Podmornice na nuklearni pogon ruske Sjeverne flote lansirale su krstareće rakete na morske ciljeve u sklopu vježbi u Barentsovom moru, izvijestile su u srijedu ruske novinske agencije pozivajući se na priopćenje flote.

“Krstareće rakete nuklearnih podmornica Sjeverne flote gađale su morske ciljeve u Barentsovom moru”, izvijestila je novinska agencija TASS.

More između Rusije i Norveške

Podmornice na nuklearni pogon Severodvinsk i Orel ispalile su krstareće rakete Kalibr i Granit na udaljenost od oko 170 km na metu simulirajući odvajanje neprijateljskih desantnih brodova, objavila je novinska agencija Interfax.

“Borbena vježba je uspješno završena”, navodi Interfax citirajući priopćenje flote: “Raketno oružje koje se koristi još je jednom potvrdilo svoje inherentne karakteristike i visoku pouzdanost.”

Područje ispaljivanja projektila bilo je unaprijed zatvoreno za civilnu plovidbu i letove. Barentsovo more, dio Arktičkog oceana, nalazi se uz sjeverne obale Norveške i Rusije i podijeljeno je između norveških i ruskih teritorijalnih voda.