Video. Nevrijeme protutnjalo Slovenijom, tuča uništavala automobile. Oluja upravo stiže u Hrvatsku

U Hrvatskoj je zbog nevremena na snazi crveni alarm

Slovenija nevrijeme
FOTO: Neurje.si (Facebook)

Nevrijeme koje će prekinuti toplinski val u kojemu se našla Hrvatska sve je bliže te je već zahvatilo dijelove Slovenije. Kako javlja Neurje.si, Facebook stranica koja prati meteorološke pojave, u brojnim mjestima zabilježena je tuča.

Dolenjska, Šentvid, Ivančna Gorica i Brez samo su neka mjesta zahvaćena tučom. Nevrijeme dalje napreduje prema Hrvatskoj.

Uff.. maloprije u Sloveniji kod Novog Mesta, strašnoVideo: Bojan Odobašić

Posted by Neverin on Monday, July 1, 2024

Bič, poroča Katka Cimermančič. Toča je uničila ves pridelek…

Aleš Zupančič, Ivančna Gorica

Aleš ZupančičIvančna Gorica

Posted by Neurje.si on Monday, July 1, 2024

Dobro pri Šentvidu in Ivančna Gorica📸 Veronika Moškrič Roblek in Barbara Pečjak

Posted by Neurje.si on Monday, July 1, 2024

Žalostni prizori iz Dolenjske..📸 Daria Tumanova, Bojana Muhič

Posted by Neurje.si on Monday, July 1, 2024

Javljaju se i ozbiljnije formacije na radarima. Ovo piči na Zagreb ili će oslabjeti? 🤔 Vrijedi popratiti…https://www.istramet.hr/radarske-snimke/

Posted by IstraMet on Monday, July 1, 2024

Crveni alarm za Hrvatsku

DHMZ je za danas oglasio crveni alarm za dvije regije u Hrvatskoj, zagrebačku i osječku, upravo zbog nevremena koje stiže. Crveni alarm koji označava “izuzetno opasne” vremenske uvjete oglašen je zbog lokalnog grmljavinskog nevremena uz prolazno olujni vjetar i tuču.

Pritom su šanse za grmljavinu u obje regije veće od 80 posto. Nevrijeme bi, prema trenutnim podacima, u zagrebačkoj regiji moglo početi već od 15 sati, a u osječkoj od 19 sati. Iako je ovo alarm najvećeg stupnja, nije jedini koji je danas izdan za Hrvatsku.

Narančasti alarm na snazi je u dubrovačkoj regiji zbog toplinskog vala, a u riječkoj zbog grmljavinskog nevremena. U toj regiji je vjerojatnost za grmljavinu veća od 70 posto. Splitska regija je pod žutim alarmom zbog toplinskog vala, a karlovačka i riječka su pod istima alarmom, ali zbog nevremena. U te dvije regije je vjerojatnost grmljavine veća od 60 posto. No, s prolaskom nevremena dolazi do prekida toplinskog vala.