Vatrogasca koji je teško ozlijeđen u Karlovcu pogodio je geler. Liječnica: 'Ima komadić stranog tijela u lijevom prsištu'

Susjedi su kazali da je najprije grom udario u kuću, a zatim su slijedile velike i manje eksplozije, i to njih stotine

FOTO: Telegram/Pixsell

Jako nevrijeme s kišom pogodilo je danas područje Karlovca. Između ostalog, grom je pogodio kuću u gradskoj četvrti Borlin, a u gašenju je ozlijeđen jedan vatrogasac. Prve informacije su govorile samo da je ozlijeđen, a potom je javljeno da su ozljede teške.

Kako javlja Dnevnik Nove TV, on je iz Opće bolnice Karlovac prebačen u KBC Dubrava. Planiran je prijevoz helikopterom, ali nije mogao poletjeti zbog loših vremenskih uvjeta pa je ozlijeđeni vatrogasac prebačen kolima hitne pomoći.

Reporterka je javila da je 52-godišnji vatrogasac zadobio “tešku ozljedu nakon udara gelera u lijevu stranu prsnog koša” te da je u životnoj opasnosti.

Vatrogasci na terenu Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Eksplodirale mine?

Miroslav Radeta zapovjednik JVP Karlovac za RTL je govorio o stanju vatrogasca. “Prilikom gašenja došlo je do više eksplozija, najveća je bila tijekom našeg dolaska. Prilikom gašenja bilo je još nekoliko sekundarnih eksplozija, ne znamo točno koji je uzrok, možemo pretpostavljati da se radi o nekim zaostalim minsko-eksplozivnim sredstvima iz Domovinskog rata”, kazao je.

“Vatrogasac ima teške ozljede, pregledan je i zbrinut u Općoj bolnici Karlovac i upućen na daljnje liječenje u bolnicu Dubrava. Bit će podvrgnut operaciji, želimo da se čim prije oporavi”, dodao je. Kazao je i da će se nakon gašenja požara utvrditi o čemu se točno radilo. Čuo se s ozlijeđenim vatrogascem za kojeg kaže da je pri svijesti ali da su njegove ozljede ozbiljne.

Dr. Davorka Židak iz KB-a Dubrava rekla je da vatrogasac ima ozljedu lijevog prsišta. “Nešto je eksplodiralo pa je komadić nečega završio u lijevom prsištu. Po CT-u ima komadić stranog tijela u lijevom prsištu”, kazala je za 24sata.

Susjedi opisali što se događalo

Susjedi u karlovačkom prigradskom naselju Borlin su Hini opisali da je najprije grom udario u kuću, a zatim su slijedile velike i manje eksplozije, i to njih stotine. Crijep je letio i 80 metara dalje, a na cesti su se mogle pronaći i čahure. Mještanka koja se predstavila inicijalima I. Š. je rekla da je držala kišobran vatrogascu koji je izvukao ozlijeđenog i da je vidjela prostrjelnu ranu na leđima.

Mještani kažu da u kući zahvaćenoj plamenom živi bolesna starica čiji je suprug preminuo 28. prosinca prošle godine, a da je vjerojatno u kući imao arsenal oružja. Jedan od susjeda je rekao da je zbog spora s drugim susjedom vlasnik te kuće bio priveden zbog naoružanja. “Sve je bilo puno dima, nisam znao što gori, mislio sam da gori moja kuća”, rekao je drugi susjed dodajući da bi se i njegova kuća zapalila da nije padala kiša.

Treći susjed kaže da je oštećen krov njegove kuće i dva automobila. Susjedi pretpostavljaju da je u zapaljenoj kući moralo biti dinamita. “Da su vatrogasci stigli kad je bila prva velika eksplozija, tko zna što bi se dogodilo”, naveo je jedan od njih.

Vatrogasci na terenu Kristina Stedul Fabac/PIXSELL