Užas u Bjelovaru. Petero djece u teškom stanju u bolnici: 'U šok sobi su, jedno dijete bori se za život'

Najteža nesreća je ona u kojoj je teško ozlijeđeno troje tinejdžera na quadu

FOTO: Srecko Niketic/PIXSELL/Ilustracija

Čak petero djece u petak je primljeno u bjelovarsku bolnicu zbog teških ozljeda zadobivenih u nekoliko prometnih nesreća području grada, izvijestila je policija. U mjestu Bulinac kod Bjelovara djevojčica je upravljala quadom pa izgubila nadzor na vozilom i udarila u betonski most. Na vozilu su bila i dvojica dječaka. Jedno dijete bori se za život.

Ravnateljica OB Bjelovar, Sanela Grbaš Bratković, potvrdila je da su svi troje teško ozlijeđeni. “Svi su u šok sobi, s teškim povredama glave, a jedno dijete bori se za život”, rekla je za MojPortal.

Naglasila je kako nitko od djece iz jučerašnjih nesreća nije imao zaštitnu kacigu na glavi. Moj Portal piše kako je quadom upravljala tinejdžerica, a suvozači su također bili tinejdžerske dobi.

Pad s romobila, vozač naletio na dijete

Istog dana, u 20.35 sati, 21-godišnji vozač automobila nije se zaustavio na pješačkom prijelazu u centru Bjelovara i udario je dijete koje je prelazilo cestu. Pješakinja je zadobila teške ozljede i prevezena je u bjelovarsku bolnicu, a vozač će biti kazneno prijavljen.

Nešto kasnije iste večeri, dijete je, vozeći električni romobil bez kacige, izgubilo kontrolu i palo na kolnik u Zagorskoj ulici. Zadobilo je teške ozljede glave i prevezeno je u bolnicu. Moj portal neslužbeno doznaje kako je riječ o 15-godišnjem djetetu.

Ravnateljica bolnice Grbar Bratković potvrdila je kako je u bolnicu zaprimljeno još jedno dijete uslijed pada s romobila koje je također tinejdžerske dobi. To bi bilo šesto dijete koje je jučer stradalo na bjelovarskom području. Kako je rekla, jedno od dvoje djece koja su sudjelovala u nesrećama s romobilima lakše je ozlijeđeno i na promatranju je, dok je drugo s teškim ozljedama prebačeno u zagrebačku bolnicu.