U cijeloj Ukrajini noćas objavljena uzbuna, Rusija pokrenula zračni napad na Kijev

Nekoliko eksplozija čulo se u i oko Kijeva, izvijestili su Reutersovi svjedoci

FOTO: DSNS Ukrajina / X

Rusija je pokrenula zračni napad na Kijev rano u srijedu, objavila je vojna uprava ukrajinske prijestolnice u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Nekoliko eksplozija čulo se u i oko Kijeva, izvijestili su Reutersovi svjedoci. Upozorenje na zračni napad objavljeno je u cijeloj Ukrajini ubrzo nakon 00:00 GMT.

Uzbuna za zračnu opasnost isključena je za veći dio zemlje u 4:45 sati, a za ostale regije oko 5:15 sati, javlja Kyiv Independent.

Ruski guverner tvrdi da je jedna osoba poginula u ukrajinskom granatiranju regije Belgorod

Jedan civil je poginuo, a tri osobe su ranjene u ukrajinskom granatiranju u gradu Shebekino u ruskoj regiji Belgorod, rekao je u srijedu guverner regije koja graniči s Ukrajinom. “Čovjek je preminuo od zadobivenih rana na licu mjesta prije dolaska hitne pomoći”, rekao je Vjačeslav Gladkov u objavi na aplikaciji za razmjenu poruka Telegram, dodajući da su dvije ranjene osobe prebačene u lokalne bolnice.

U granatiranju višecjevnim raketnim sustavima oštećeno je i šest stambenih kuća i 11 stambenih zgrada, kazao je. Reuters nije mogao neovisno provjeriti izvješće. Nije bilo trenutačnih komentara iz Ukrajine.

Obje strane niječu gađanje civila u ratu koji je Rusija pokrenula protiv Ukrajine 2022. Kijev kaže da su njegovi napadi na ruski teritorij imali za cilj potkopati ratne napore Moskve uništavanjem vojne, energetske i prometne infrastrukture.