Tip u Matuljima upucao ženu, pa mu u pomoć stigao prijatelj koji je prikrivao tragove

Čak mu je pomogao i prebaciti ženu u automobil da bi je napadač odvezao na hitnu

05.04.2024., Zagreb - Jutros je oko 8:20 sati u stanu na Srednjacima pronadjeno je tijelo zene. Policija je izvijestila da je smrt posljedica kaznenog djela.  Ocevid je u tijeku. Photo: Robert Anic/PIXSELL
FOTO: Robert Anic/PIXSELL/Ilustracija

Policija je objavila detalje o pucnjavi u Matuljima kod Rijeke koja se dogodila u utorak. Tada je upucana 23-godišnjakinja koja je prevezena u KBC na Sušaku.

Policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana u dobi od 36 i 53 godine zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela pokušaja ubojstva i pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela. Spomenuti 36-godišnjak sumnjiči se da je u utorak, oko 21 sat, u stanu na području Matulja pucnjem iz vatrenog oružja ozlijedio 23-godišnjakinju.

Nedugo nakon toga, na mjesto događaja stigao je drugoosumnjičeni 53-godišnjak i pomogao 36-godišnjaku prenijeti ozlijeđenu do osobnog vozila, kojim ju je potom 36-godišnjak odvezao u KBC Rijeka, javlja PU primorsko-goranska.

Djevojka je životno ugrožena

Osim toga, u namjeri da pomogne prvoosumnjičenom, 53-godišnjak je sakrio tragove koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela. Ozlijeđenoj djevojci pružena je liječnička pomoć u KBC Rijeka gdje je zadržana te je životno ugrožena.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu, a 36-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.