Strašna tragedija kod Obrovca. U eksploziji poginulo dijete, ozlijeđene dvije žene i muškarac, krivac ipak nije zaostala mina?

Dvije žene u eksploziji su ozlijeđene i prevezene u bolnici u Zadru

24.08.2018., Zapresic - U naletu vlaka na Savskoj cesti poginule su dvije osobe. Policijski ocevid je u tijeku. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL/Ilustracija

U eksploziji na području Obrovca u srijedu oko 18 poginulo je dijete, a dvije su žene ozlijeđene su i prevezene u Opću bolnicu Zadar, objavila je u srijedu zadarska policija. Jutarnji list doznaje da je liječničku pomoć zatražio i jedan muškarac.

Nesreća se dogodila kada su se na području Blišana zaustavili automobilom te je ubrzo došlo do eksplozije. Nakon tragedije neslužbeno se govorilo o mogućnosti da je eksplodirala zaostala mina, budući da se eksplozija dogodila na otvorenom prostoru, no reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić sinoć je s terena javila kako se već službeno može reći da uzrok eksplozije nije zaostala mina. U trenutku njezinog javljanja čekao se dolazak protueksplozivne jedinice. Iste informacije na terenu doznaje i HRT čija reporterka Katina Vrsaljko javlja kako su u zadarsku bolnicu ozlijeđene žene primljene na odjele oftalmologije i kirurgije.

Stradali Česi

Kako doznaje Jutarnji, stradale osobe su iz Češke, no zasad se ne zna radi li se o jednoj ili čak dvjema obiteljima, s obzirom na to da su u događaju sudjelovala dva osobna vozila.

Iako je s terena demantirana teorija o zaostaloj mini, točan uzrok eksplozije još nije poznat i on se tek treba utvrditi policijskim očevidom.