Strašna nesreća kod Sinja, auto pun migranata sletio s ceste. Poginulo četvero ljudi, ostale hitno operiraju

Prema prvim informacijama, poginule osobe su najvjerojatnije migranti

16.05.2024., Brnaze, Sinj - Tijekom policijske potjere osobni automobil madjarskim registarskih oznaka izletjelo je s ceste i zabio se u zid. U nesreci je poginulo cetvero ljudi, a petero je prevezeno u bolnicu. Photo: Sasa Tadinac/PIXSELL
FOTO: Sasa Tadinac/PIXSELL

Teška prometna nesreća dogodila se jutros oko 7 sati u Brnazama kod Sinja. Osobno vozilo sletjelo je s ceste i potom udarilo u zid.

U vozilu je bilo više osoba, četiri su poginule na mjestu, javlja PU Splitsko-dalmatinska. Slobodna Dalmacija neslužbeno doznaje da je među poginulima i jedno dijete. Prema njihovim informacijama, za sada je najmanje petero osoba prevezeno u KBC Split, a radi se o teškim ozljedama.

Policija je u međuvremenu objavila da je u automobilu bilo devetero osoba. “O događaju je izviješteno nadležno državno odvjetništvo koje će rukovoditi očevidom”, priopćili su.

Teška prometna nesreća u Brnazama kod Sinja Sasa Tadinac/PIXSELL
Poginule su četiri osobe Sasa Tadinac/PIXSELL

U vozilu bili migranti?

Prema prvim informacijama, poginule osobe su najvjerojatnije migranti.

Dalmacija News piše da je do nesreće došlo tijekom policijske potjere koja se odvijala od Trilja do Brnaza. Pritom se, prema njihovim informacijama, osobni automobil mađarskih registracija zbog neprilagođene brzine zabio u zid obiteljske kuće.

Jedno dijete teško ozlijeđeno

Zbog nesreće je otežano prometovanje cestama Sinj – Split i Brnaze – Trilj, pa policija moli vozače da koriste alternativne pravce.

Iz KBC-a Split kazali su za Index da su zaprimili pet muških osoba, te da je riječ o stranim državljanima. “Četvero ima teške tjelesne ozljede i nalaze se u operacijskoj sali, a među tih četvero je i jedno dijete”, dodaju.