Stanovnik Bošnjaka: 'Veći led nisam vidio u životu. Strašno je udaralo, komadi leda upadali su u kuću'

'Misliš da će stati, a ono sve jače i jače kreće'

Marko Knežević
FOTO: Screenshot/Dnevnik HTV-a

Snažno nevrijeme pogodilo je jučer Bošnjake. Stanovnici malog slavonskog naselja zbrajaju štete. Jedan od njih, Marko Knežević, ispričao je kako je to izgledalo.

“Bio sam u kući, pogledao sam kroz prozor, vidio sam da dolaze oblaci, krenuo sam da iznesem deku da zaštitim šajbu na kombiju, i u tom momentu, kad sam izašao, počeli su padati veliki komadi suhoga leda. I što ću? Povukao sam se, vidio sam da će biti katastrofa ako me to pogodi”, rekao je Knežević u razgovoru za Dnevnik HTV-a.

Dodaje da se bojao za život. “Veći led nisam vidio u životu. Onda sam ušao i to je počelo strašno udarati po prozoru, gruvati po staklima. Gledao sam sa strane i vidio sam da će polupati stakla”, navodi. “Povukao sam se s djecom i suprugom unutra, ispod stepenica smo krenuli, tad je počelo pucati i trajalo je dobrih 20-ak minuta”, rekao je Knežević.

‘Nikad to nisam vidio’

“Misliš da će stati, a ono sve jače i jače kreće. Nevjerojatno nešto, nisam to nikad vidio”, navodi Knežević. Kad je stalo, imao je što vidjeti. “Gledao sam kako ljudima okolo padaju crjepovi s kuća. Mislio sam da nije kod mene, a onda sam čuo da voda šišti odozgo prema dolje”, rekao je.

“Izašao sam van i imali smo što vidjeti, katastrofa”, rekao je Knežević i dodao da je lopatom morao čistiti led s balkona. “To je bilo dvadesetak, tridesetak centimetara, jedva su se vrata otvarala, upadalo je u sobu”, kaže.

“Komadi leda padali su i u kuću, sve je potrgano”, navodi i procjenjuje štetu na najmanje desetak tisuća eura. Knežević kaže da svi pomažu jedni drugima kako bi se što prije sanirala šteta, no problem im je stvarala kiša koja je padala gotovo do podneva.