Specijalci upali u ilegalni noćni klub u Zagrebu, pronašli hrpu droge i uhapsili dvojicu organizatora

Prostor udruge za promoviranje zdravog načina življenja pretvoren je u ilegalni klub

FOTO: PU zagrebačka

Specijalna policija uhitila je u Zagrebu 52-godišnjaka i 58-godišnjaka koje se sumnjiči za vođenje ilegalnog kluba na Medveščaku u kojem su omogućili uživanje droga. PU zagrebačka objavila je da su njihovi službenici u suradnji s Državnim inspektoratom dovršili kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Omogućavanje trošenja droga“ te nad 58-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje istog kaznenog djela pomaganjem.

Policija sumnja da je 52-godišnjak kao predsjednik udruge građana iz Zagreba, koja je osnovana s ciljem zaštite djece, mladeži i obitelji te promoviranja kulture i zdravog načina življenja, od 2019. do sredine svibnja 2024. u prostoru udruge na Medveščaku vodio neregistriranu ugostiteljsku djelatnost-noćni klub te taj prostor stavljao na raspolaganje za trošenje droga većem broju osoba.

Posebne upute za dolazak

Sumnja se da su te osobe u prostor dolazile prema posebnim uputama koje su se dijelile ili osobnim kontaktom ili putem društvenih mreža kako bi se izbjegao nadzor inspekcijskih službi i pozicije. Samo određen broj ljudi znao je gdje se nalazi ulaz u prostor. Posjetitelje je, navodi policija u priopćenju, dočekivao 58-godišnjak. Prema uputama 52-godišnjaka obavljao je poslove redara i putem sustava video nadzora pratio dolazak osoba.

Nakon procjene da se ne radi o službenim osobama, 58-godišnjak je pojedince zasebno puštao u objekt na način da ih je osobno uvodio kroz više vrata sve do samog prostora. Zagrebačka policija provela je jučer u jutarnjim satima raciju u prostorijama udruge te tamo zatekla i provjerila 62 osobe, dok je Inspektorat proveo mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

U klubu pronašli hrpu droge

Policija je kod 21 osobe starosti od 19 do 67 godina pronašla više različitih vrsta droga za osobnu upotrebu, od marihuane, amfetamina, MDMA-e, kokaina i psilocibinskih gljiva. Na temelju sudskog naloga, policijski službenici obavili su pretragu prostora udruge i pronašli 12,7 grama marihuane pakirane u pet paketića, 34,3 grama amfetamina pakiranog u sedam paketa, 0,7 grama kokaina, 18 tableta MDMA pakirane u četiri paketa, jednu bočicu ispunjenu tekućinom droge GBL, tri džointa ukupne mase 2,15 grama i digitalnu vagu.

Osumnjičeni 52-godišnjak i 58-godišnjak su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku te je protiv njih podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu dok je 21 osobi uručena obavijest o počinjenom prekršaju sukladno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, objavila je PU zagrebačka.