Pulska policija u prtljazi ruskog državljanina pronašla prigušivače. Odmah je uhapšen i kazneno prijavljen

Pregledom prtljage pronađena su tri prigušivača za oružje i dijelovi za prigušivač

24 July 2022, Rhineland-Palatinate, Kandel: A silencer is screwed onto a hunting rifle so that the muzzle blast and thus the noise for the surroundings are significantly reduced. An amendment to gun laws has caused demand for silencers for hunting rifles to skyrocket. There were 197,412 of these firearm accessories listed in the National Firearms Registry as of May 31, 2022. Photo: Axel Seidemann/dpa (Photo by AXEL SEIDEMANN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
FOTO: Axel Seidemann/dpa (Photo by AXEL SEIDEMANN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Istarski policajci uhitili su 46-godišnjeg ruskog državljanina u pulskoj zračnoj luci jer su mu u prtljazi pronašli zabranjeno oružje. Naime, na aerodromu je zaštitar primijetio sumnjive predmete u prtljazi putnika te je odmah obavijestio policiju.

Pregledom prtljage pronađena su tri prigušivača za oružje i dijelovi za prigušivač, koji su prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja klasificirani kao zabranjeno oružje A kategorije.

Uhićen je i kazneno prijavljen

Policajci su Rusa odmah uhitili i oduzeli mu pronađene prigušivače. Protiv njega će DORH-u biti podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio “kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari”.

PU istarska podsjetila je građane da je zakonom zabranjeno posjedovati oružje koje spada u A kategoriju i pozvala ih da ako i posjeduju takvo oružje da ga dragovoljno predaju policiji te u tom slučaju neće snositi nikakve sankcije, odnosno protiv njih se neće pokrenuti ni kazneni ni prekršajni postupak.