Pucnjava kod veleposlanstva Izraela u Stockholmu, uhićeno više ljudi, među njima i 14-godišnjak

Nekoliko je osoba uhićeno i pokrenuta je istraga

Police and emergency services were alerted to the Security Police's headquarters in Solna, north of Stockholm, because of a strange smell in the premises on Friday afternoon
Photo: Fredrik Persson / TT / Code 1081 (Photo by FREDRIK PERSSON / TT NEWS AGENCY / TT News Agency via AFP)
FOTO: Fredrik Persson / TT / Code 1081 (Photo by FREDRIK PERSSON / TT NEWS AGENCY / AFP / Arhiva

Švedska policija privela je nekoliko osoba i ogradila područje u Stockholmu nakon što je ophodnja čula navodnu pucnjavu, priopćila je u petak policija, a u ograđenom području nalazi se izraelsko veleposlanstvo.

“Policijska ophodnja u Strandvagenu u Stockholmu čula je zvukove i posumnjala da je došlo do pucnjave“, objavila je policija na svojoj web stranici, dodajući da se pogođeno područje nalazi između mosta Djurgarden, Nobelovog parka i Crkve Oscar.

Policija odbila komentirati incident

Nekoliko je osoba uhićeno i pokrenuta je istraga zbog sumnje na teško oružano kazneno djelo, dodali su. “U vezi s istragom koja je u tijeku, saznanja potvrđuju sumnju da je došlo do pucnjave”, objavila je policija na svojim internetskim stranicama. List Expressen izvijestio je da je među privedenima jedan 14-godišnjak.

Reuters još nije uspio dobiti komentar od policije ni izraelskog veleposlanstva. Švedska novinska agencija TT rekla je da je policija odbila komentirati postoji li veza između incidenta i izraelskog veleposlanstva.