Pronađeno tijelo mladića (27) koji je jučer nestao u Kupi. Za njim tragali članovi HGSS-a i ronioci specijalci iz Lučkog

Policija objavila upozorenja za sve plivače

02.10.2017., Karlovac, Tomasnica - U prijepodnevnim satima u mjestu Tomasnica u rijeci Dobri, tristotinjak metara nizvodno, pronadjeno je tijelo vozaca Golfa koji je sletio u Dobru. Tijelo su iz rijeke Dobre izvadili ronioci ATJ Lucko. rPhoto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
FOTO: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL/Ilustracija

Jučer oko 14 sati policija je zaprimila dojavu da se na petrinjskom području, u mjestu Nebojan na rijeci Kupi utopio muškarac.

Na mjesto događaja su izašli članovi Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) i ronioci Antiterorističke jedinice Lučko (ATJ Lučko) koji su intenzivno tragali za muškarcem.

Jučer ga nisu pronašli, a potraga je nastavljena i danas. Oko 10 sati su pronašli tijelo 27-godišnjeg hrvatskog državljana. Na mjestu događaja je obavljen očevid i naložena je obdukcija tijela.

Policija upozorava kupače

Policija tim povodom upozorava kupače da ne idu plivati jedan sat nakon obroka ili ako su konzumirali alkohol, ne ulaze vrući u vodu, ne skaču u vodu nepoznate dubine te da se ne kupaju na osamljenim i nesigurnim mjestima ako nisu posve zdravi.

Također, upozoravaju da, ako se građani kupaju s djecom, djecu neprestano drže na oku, neplivači obavezno da koriste pomagala za plivanje, da plivaju u blizini spasioca, a u kriznoj situaciji ostanu smireni, plutaju na leđima i mašu jednom rukom za pomoć.

Građane koji vide da je netko u nevolji, iz policije pozivaju da mu odmah pruže ili potraže pomoć pa pozovu nadležne službe na broj 192 ili 112.