Preokret u mučnom slučaju iz Like. Žena koja je svoju bebu bacila u bunar, mogla bi u zatvor na samo šest mjeseci

Tijelo je pronašao stočar koji je došao uzeti vode da bi napojio stoku

FOTO: Nikola Mraovic/PIXSELL

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu podignulo je optužnicu protiv 21-godišnje hrvatske državljanke koja je prošle godine ubila svoju tek rođenu bebu. Terete ju da je 30. srpnja 2023. u Perušiću, uslijed stanja “jakog duševnog opterećenja zbog trudnoće i poroda počinila navedeno kazneno djelo na štetu svog tek rođenog djeteta”.

Tijelo bebe je bacila u bunar, a pronađeno je nekoliko dana kasnije. Navodno ga je pronašao stočar u mjestu Prvan Selo kod Perušića u seoskom bunaru kada je došao uzeti vode da bi napojio stoku. Bilo je umotano u crnu vreću i bačeno u bunar pun vode.

Prvo su je teretili za teško ubojstvo

Državno odvjetništvo prvotno je 21-godišnjakinju teretilo za kazneno djelo teškog ubojstva, no nakon psihijatrijskog vještačenja i provedene istrage je utvrđeno da je bila “u stanju jakog duševnog opterećenja” zbog trudnoće i poroda.

Zato joj u ovom trenutku ne prijeti najmanje deset godina zatvora već kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci do pet godina. Optužena 21-godišnjakinja je na policiji najprije priznala zločin, ali se u daljnjem tijeku postupka branila šutnjom. Riječ je o ženi koja već ima dvoje vrlo male djece.