Povjerenstvo otvorilo predmet protiv Milanovića, prijavljen jer je suprugu vodio na utakmicu državnim avionom

Pratio je utakmicu protiv Italije u društvu Sanje Musić Milanović

24.06.2024., stadion Leipzig, Leipzig, Njemacka - Europsko prvenstvo 2024., skupina B, 3. kolo, Hrvatska - Italija. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u utorak je pokrenulo istragu protiv predsjednika Republike Zorana Milanovića jer je na utakmicu između Hrvatske i Italije u Leipzig letio državnim zrakoplovom u pratnji supruge Sanje Musić Milanović.

Povjerenstvo je zaprimilo prijavu jer su predsjednik i prva dama na put išli državnim zrakoplovom u privatne svrhe. “Sada slijedi ispitivanje svih činjenica i utvrđivanje ima li uvjeta za pokretanje postupka”, rekla je Hini glasnogovornica Povjerenstva Mia Jurinić.

Ako se utvrdi da postoje osnove za daljnje postupanje, zatražit će Milanovićevo očitovanje o slučaju.

Otišli na poziv predsjednika UEFA-e

Na poziv predsjednika UEFA-e Aleksandra Čeferina, predsjednik Milanović pratio je utakmicu trećeg kola skupine B na Europskom nogometnom prvenstvu koja se igrala na “Stadionu Leipzig”.

Uz predsjednika Milanovića i njegovu suprugu, utakmicu su pratili predstojnik Ureda predsjednika Republike Orsat Miljenić i povjerenik Predsjednika Republike za sport Tomislav Paškvalin.

Povjerenstvo je ranije otvorilo predmet jer je predsjednik Sabora Gordan Jandroković na utakmicu Hrvatske sa Španjolskom državnim zrakoplovom poveo svoga sina.