Potreseni svjedok o strašnoj nesreći kod Bjelovara: 'Curica je tu ležala bez svijesti...'

U nizu nesreća ozlijeđeno je ukupno petero djece

FOTO: Dnevnik.hr/Screenshot

U Bjelovaru su se zaredale prometne nesreće čiji su sudionici bila djeca. Od jučer ih je ozlijeđeno ukupno petero. Troje ih je stradalo na quadu, jedno na električnom romobilu, a jedno na pješačkom prijelazu, u naletu auta. Svi su teže ozlijeđeni, a jedno od djece se bori za život.

Dnevnik Nove TV razgovarao je sa svjedocima stravične nesreće u kojoj je troje djece quadom sletjelo s ceste i udarilo u betonski most. Nesreća se dogodila u Bulincu, mjestu pokraj Bjelovara.

“Curica je tu ležala bez svijesti, još se vide tragovi krvi, a motor je bio na ulazu. Odmah smo dovezli suncobran i polijevali ih vodom. Odmah sam zvao Hitnu pomoć”, rekao je potreseni svjedok kroz suze.

Jedno dijete prebačeno na Rebro

Quadom koji je registriran kao traktor bez dozvole upravljala je 13-godišnja djevojčica koja je vozila još dvoje djece od 13 i 14 godina, a svi su teško ozlijeđeni.

Druga prometna nesreća dogodila se u 21:30 kada je dijete upravljalo električnim romobilom bez kacige i palo na kolnik. S teškim tjelesnim ozljedama glave prebačeno je u KBC Zagreb.

Još jedna prometna u Bjelovaru dogodila se u 20:30. Na dijete je na pješačkom prijelazu naletio automobil kojim je upravljao 21-godišnjak, a dijete je u bolnici s teškim ozljedama. Svjedokinja nesreće je rekla da se spremala spavati, ali je u jednom trenutku pogledala kroz prozor te vidjela policijska vozila i dijete na podu.

‘Dijete ne zna što je opasnost’

Prometni stručnjak Goran Husinec komentirao je ove prometne nesreće i rekao kako quad nije vozilo za djecu, ali da su djeca znatiželjna i sve žele istraživati i probati.

“Ako baš moraju, neka to učine po nekoj ravnoj cesti i uz kontrolu roditelja. Dijete ne zna što je opasnost, za čas se prevrne i vidimo da mogu nastati strašne posljedice i velike tragedije”, rekao je Husinec.