Ponovno uhićen sin generala Koradea. Godinama je maltretirao vlastitu obitelj

Sve je trajalo od svibnja 2021. godine pa do 1. srpnja ove godine

22.04.2016., Zagreb - Na Opcinskom kaznenom sudu pocelo sudjenje Mariju Koradeu. "n"nPhoto: Marko Lukunic/PIXSELL
FOTO: Marko Lukunic/PIXSELL

Ponovno je priveden Mario Korade, sin pokojnog generala Ivana Koradea. Naime, Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu potvrdilo je da je na njihov zahtjev Županijski sud u Zagrebu odredio istražni zatvor 35-godišnjaku koji je godinama maltretirao svoju obitelji.

Nisu objavili identitet 35-godišnjaka, ali N1 neslužbeno doznaje da se radi o Mariju Koradeu. Ovaj put uhićen je zbog nasilja u obitelji, nanošenja teških ozljeda te povrede djetetovih prava.

Sve trajalo od 2021. godine

Tužiteljstvo navodi i da su navedena kaznena djela počinjena od svibnja 2021. pa do 1. srpnja ove godine u Koradeovom domu, javlja N1.

“Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela što je sudac istrage i prihvatio”, naveli su iz kaznenog državnog odvjetništva u Zagrebu.

Ranije osuđivan

Mario Korade je zbog prijetnje i protupravnog oduzimanja slobode, iznude te sprečavanja dokazivanja 2016. osuđen na dvije godine i dva mjeseca zatvora, a sedam godina ranije osuđen je na 20 dana zatvora, uvjetno na godinu dana, zbog prijetnji nevjenčanoj supruzi i njezinoj majci.

Uz to, u veljači 2009. osuđen je na 18 dana zatvora zbog divljanja u Zlataru, a u rujnu 2022. novčano je kažnjen, također zbog tučnjave u Zlataru. O Koradeu se pisalo i nakon što je na grobu jedne od žrtava svojeg oca razbio bocu alkoholnog pića.

Mario Korade je sin generala Ivana Koradea koji se ubio u travnju 2008. nakon što je u krvavom pohodu kod Zlatara ubio petero ljudi.