Policija upravo potvrdila: nevjerojatni HDZ-ov župan zbilja je opet vozio pijan

Kada je u travnju 2022. također pijan slupao auto, slučaj su pokušali zataškati. Ali Drago Hedl pojavio se vrlo brzo na mjestu nesreće

U prometnoj nesreći na vinkovačkoj obilaznici u srijedu navečer sudjelovala su četiri vozila, a među njima i župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić, potvrdili su iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Policija je u srijedu navečer, u 21.26, primila dojavu da se dogodila prometna nesreća u kojoj su sudjelovala četiri vozila. Nekoliko je osoba zatražilo liječničku pomoć u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima.

“Jedan od sudionika nesreće, župan Vukovarsko-srijemske županije, upravljao je osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola u organizmu od 0,84 g/kg. Također, 29-godišnjem vozaču u drugom osobnom automobilu vinkovačkih registracijskih oznaka, koji je sudjelovao u ovoj nesreći, utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 2,12 g/kg”, izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske.

Sinoć je na pitanje portala 24sata je li bio pod utjecajem alkohola u trenutku ove nesreće Dekanić dao zanimljiv odgovor. “Ne znam što bih rekao, vode me da dam uzorak, pa ćemo vidjeti. Ne znam što da vam kažem”, rekao je novinarima.

Dekaniću nije prvi put

Podsjetimo, Dekaniću ovo nije prva prometna nesreća niti prvi put da je pod utjecajem alkohola sjeo za volan. Prošle je godine o tome pisao novinar Telegrama Drago Hedl. Naime, prije više od godinu dana, 15. ožujka 2023., Dekanić je uhićen zajedno sa svojim pomagačima u pokušaju lažiranja očevida prometne nesreće koju je s 1,44 promila alkohola u krvi skrivio u mjestu Cerna, na uskrsno jutro, 17. travnja 2022. godine.

Visoki kazneni sud odbio je u ožujku ove godine Dekanićevu žalbu čime je odbijen prijedlog obrane za izdvajanjem dokaza u postupku protiv župana zbog trgovine utjecajem nakon lažiranja prometne nesreće. Uz Dekanića je u pokušaju zataškavanja njegove krivnje sudjelovalo još petero okrivljenika, od kojih su trojica policajci iz PU vukovarsko-srijemske. Zbog toga je sa svojim pomagačima uhićen 15. ožujka 2023. godine.

Uskok je zaključio da su okrivljeni policajci odmah utvrdili da je službenim automobilom upravljao Dekanić, ali su pali pod utjecaj njegova autoriteta i prihvatili Dekanićevo traženje da neistinito prikažu kako je njegov bratić skrivio prometnu nesreću upravljajući službenim vozilom Županije, kao i da neistinito prikažu okolnosti uslijed kojih se prometna nesreća dogodila.