Policija objavila što su sve našli u kući u Karlovcu, pri čijem je gašenju teško ozlijeđen vatrogasac. Čudo je da nije bilo još stradalih

Policija je pretragom potkrovlja pronašla cijeli arsenal oružja

29.05.2024., Karlovac - Kriminalisticko istrazivanje i protueksplozivni pregled kuce u Zumberackoj ulici u gradskoj cetvrti Borlin u koju udario grom te je prilikom gasenja ozlijeden vatrogasac. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
FOTO: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Jučer oko 16:30 sati na Borlinu u Karlovcu nakon udara groma u obiteljsku kuću 72-godišnjakinje izbio je požar u potkrovlju kuće. Dok su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Karlovac gasili požar, došlo je do eksplozije u kojoj je teško ozlijeđen 52-godišnji vatrogasac.

Karlovačka policija izvijestila je danas da su obavili pretragu kuće i očevid. U potkrovlju kuće bilo je više komada raznog pištoljskog i puščanog streljiva te dvije ručne ofanzivne bombe.

Visoka temperatura od požara aktivirala je više komada streljiva i obje ručne bombe. U trenutku aktiviranja druge bombe, u blizini se nalazio vatrogasac koji je u eksploziji zadobio prostrijelne rane.

Pronađen arsenal oružja

Policija je pretragom pronašla nagorenu pušku, nagoreno automatsko oružje, nagoreni zračni pištolj, 66 komada streljiva, 2 nagorene žlice s osiguračima ručnih ofanzivnih bombi, više komada čeličnih kuglica koje potječu od istih bombi, više komada zrna puščanog i pištoljskog streljiva te deformirane čahure.

Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu bit će proslijeđeno posebno izvješće.