Policija još prije pet godina upala u zagrebački narkoklub. Dali su im usmenu opomenu i oduzeli 2200 eura

Inspektori su već tada ustanovili da se u prostoru udruge obavlja neregistrirana ugostiteljska djelatnost

FOTO: PU zagrebačka

Specijalna policija uhitila je u ponedjeljak u Zagrebu 52-godišnjaka i 58-godišnjaka koje se sumnjiči za vođenje ilegalnog kluba na Medveščaku u kojem su omogućili trošenje droga. PU zagrebačka objavila je da su njihovi službenici u suradnji s Državnim inspektoratom dovršili kriminalističko istraživanje nad voditeljima kluba koji se nalazi u blizini Ministarstva zdravstva.

Kako smo ranije pisali, policija sumnja da je 52-godišnjak od 2019. do sredine svibnja 2024. u prostoru udruge na Medveščaku vodio neregistrirani noćni klub, pod krinkom udruge, te taj prostor stavljao na raspolaganje za trošenje droga većem broju osoba. Osumnjičeni je dobio jednomjesečni istražni zatvor, izvijestilo je u utorak Državno odvjetništvo (DORH). O ovom slučaju oglasilo se i Ministarstvo zdravstva i potvrdilo da su još u svibnju 2023. zatražili postupanje Državnog inspektorata te Grada Zagreba vezano uz ilegalni klub.

Inspektorat bio u klubu i prije pet godina

Sada je iz Državnog inspektorata za N1 potvrđeno da su inspektori s policijom obavili nadzor u studenome 2019. godine. Inspektori su već tada ustanovili da se u prostoru udruge obavlja neregistrirana ugostiteljska djelatnost. Izdali su vlasniku usmenu opomenu i zabranu rada te su mu oduzeli ilegalnu zaradu od oko 2200 eura, piše N1.

Proteklih dana inspekcija je još jednom izašla na teren i utvrdila da drugi čovjek obavlja neregistriranu ugostiteljsku djelatnost u istom prostoru, zbog čega mu je izrečena zabrana rada oduzeto više od 1500 eura nezakonite zarade. Istoga je dana sanitarna inspekcija obavila nadzor, te utvrdila više prekršaja za koje se predviđa kazna do 14.600 eura.

Policija je kod 21 osobe starosti od 19 do 67 godina tijekom vikenda u ilegalnom klubu pronašla više različitih vrsta droga – od marihuane, amfetamina, MDMA-e, kokaina do psilocibinskih gljiva. Na temelju sudskog naloga, policijski službenici obavili su pretragu prostora udruge i pronašli 12,7 grama marihuane pakirane u pet paketića, 34,3 grama amfetamina pakiranog u sedam paketa, 0,7 grama kokaina, 18 tableta MDMA pakirane u četiri paketa, jednu bočicu ispunjenu tekućinom droge GBL, tri džointa ukupne mase 2,15 grama i digitalnu vagu. Vlasniku kluba i njegovu 58-godišnjem suradniku prijeti do 10 godina zatvora.