Počinju radovi na biciklističkoj magistrali u Zagrebu. Bit će duga 22 kilometra, spojit će Savsku cestu i Dugo Selo

Radove na magistrali sutra će otvoriti gradonačelnik Tomislav Tomašević

FOTO: Grad Zagreb

Sutra počinju radovi na velikom koridoru biciklističke magistrale Zagreb Istok, izvijestili su iz Grada Zagreba. Riječ je o kapitalnom projektu uređenja biciklističkog koridora uz željezničku prugu od Studentskog centra do Dugog Sela ukupne duljine 22,3 kilometra. Radove će u utorak u 11 sati otvoriti gradonačelnik Tomislav Tomašević.

U prvoj etapi, koja bi prema najavama iz Grada trebala biti gotova ovog ljeta, gradit će se dionica ispod željezničkog vijadukta i nadvožnjaka od Zavrtnice do Svetica u ukupnoj dužini od 1201 metra, što će ujedno biti prva natkrivena biciklistička staza u Zagrebu.

🚧Počinje izgradnja Biciklističke magistrale Zagreb Istok 🚴Sutra počinju radovi na kapitalnom projektu uređenja…

Posted by Grad Zagreb on Monday, April 29, 2024

Imat će senzore za rasvjetu

Staza će se povezati s postojećom biciklističkom stazom na raskrižju Branimirove ulice i Zavrtnice, a vodit će sve do Svetica gdje će se spojiti s pješačkom stazom na raskrižju Branimirove ulice i Svetica. Vrijednost radova na prvoj dionici iznosi 263.000 eura, a završetak radova planira se u tri mjeseca.

Biciklistička staza će na dijelovima prolaziti ispod željezničkog nadvožnjaka čime će biciklisti biti zaštićeni od vremenskih uvjeta, a bit će osvijetljena ekološkom led rasvjetom primjenom pametnog DALI sustava, koji će se aktivirati pomoću senzora, odnosno prolaskom biciklista.