Pijani tip autom gazio bicikliste, teško ozlijedio ženu. Udruga veterana: ‘Znamo tko je to, mrzi sve hrvatsko!'

Incident se dogodio na biciklijadi koju je organizirala Udruga 110. brigade

FOTO: Ilustracija

U subotu je u Vojniću održan biciklistički maraton “Putevima 110. brigade” u organizaciji udruge ratnih veterana, no događaj je zasjenio incident koji je mogao završiti kobno i zbog kojeg je morala intervenirati policija. Kako je izvijestila PU karlovačka, oko 14 sati im je stigla dojava da je netko automobilom austrijskih oznaka ozlijedio ljude kraj parkirališta ugostiteljskog objekta te da je počinitelj pobjegao.

Policija je ubrzo pronašla 44-godišnjeg muškarca za kojeg je utvrdila da se mrtav pijan, s 2,76 promila alkohola u krvi, namjerno zaletio u parkirane bicikle. U svom je divljačkom naletu autom ozlijedio 46-godišnju ženu koja je s teškim ozljedama prevezena u bolnicu.

Nakon što je pobjegao s mjesta događaja u Vojniću, u obližnjem naselju Brdo Utinjsko skrivio je još jednu prometnu. Izletio je iz zavoja i zabio se u električni stup te se lakše ozlijedio i ponovno pobjegao.

‘To je zločin iz mržnje’

U subotu, nekoliko sati nakon događaja, priopćenjem se oglasila Udruga pripadnika 110. brigade ZNG HV iz koje kažu da se radi o “zločinu iz mržnje motiviranom nacionalnom netrpeljivošću”.

“Svjesni smo da u sve ove dane kada traje 33. obljetnica osnutka 110. brigade ima u Republici Hrvatskoj, a naročito u mjestima i selima oko Karlovca gdje žive ostaci ostataka bivše vojske srpskih pobunjenika koje iritira i sama pomisao na 110., koji ne prestaju sanjati o neispunjenom snu za neku njihovu ‘veliku Srbiju’.

Ovim putem tim istima što mrze sve hrvatsko i koji se ne mire s porazom u Domovinskom ratu i koji ne priznaju da žive u Republici Hrvatskoj i ne poštuju ju kao svoju Domovinu da izvole vratiti putovnice države koje mrze, ispišu se iz državljana Republike Hrvatske i odu živjeti u državu gdje ih neće iritirati sve ono što obilježava Hrvatsku”, napisali su između ostalog.

Gunđao o Hrvatima

Jedan od svjedoka događaja, Robert Mikan, za Jutarnji je kazao da je muškarca u kafiću ranije “slušao kako stalno gunđa nešto kao Hrvati, kockice, ustaše”. “Kolega se digao i otišao naručiti nam sok, ovaj je sjeo u auto, ubacio u rikverc, počeo je galamiti i krenuo direktno na nas. Nasjeo je na stepenice, da ih nije bilo ušao bi preko nas u kafić, srušio je stup od verande i pogodio gospođu te bicikle, te je to sve vukao. Nakon toga je pobjegao. Njemu se na licu vidjelo da nas ide ubiti”, tvrdi Mikan.

Predsjednik udruge Pedala laganini, Vladimir Latković, izjavio je također za Jutarnji: “Ovo je bilo ciljano i namjerno bez ikakve dvojbe. Ne bih rekao da je on to planirao, koliko smo čuli, cijeli dan je bio u gostionici i pio, došli smo nenajavljeno nas tridesetak. Nikakav duel nije bio s njim, nitko se nije posvadio, niti je on išta rekao, je li mu se nisu svidjele kockice s naših dresova, ne znam”.