Ovo je manijak koji je namjerno gazio bicikliste u Vojniću, doveli ga na ispitivanje. DORH traži istražni zatvor

Utvrdi li mu se krivica, prijeti mu zatvorska kazna u trajanju do 10 godina

Priveden osumnjičeni za napad na bicikliste
FOTO: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U subotu je u Vojniću održan biciklistički maraton “Putevima 110. brigade” u organizaciji udruge ratnih veterana. Na događaju je došlo do incidenta zbog kojega je morala intervenirati policija. Njima je oko 14 sati stigla dojava da je netko automobilom austrijskih oznaka ozlijedio ljude kraj parkirališta ugostiteljskog objekta te da je počinitelj pobjegao.

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu je jutros ispitalo 44-godišnjaka kojega je policija kazneno prijavila kao osumnjičenog na počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti.

Muškarca terete da je u subotu divljao na parkiralištu ugostiteljskog objekta na području općine Vojnić. Bio je pijan i imao 2,76 promila. Terete ga da se namjerno automobilom zabijao u drvenu terasu ugostiteljskog objekta na kojoj je bilo više osoba.

Ozlijeđena žena prebačena u bolnicu

“Osnovano se sumnja da se vožnjom unatrag udaljio od terase, a zatim je vožnjom naprijed prednjim dijelom vozila udario u drvenu konstrukciju terase pri čemu je jedna osoba zadobila tešku tjelesnu ozljedu (prijelom bedrene kosti) nakon čega je vozilom udario u parkirane bicikle i vukao ih po parkiralištu te se potom vozilom udaljio s mjesta događaja”, priopćeno je iz karlovačkog državnog odvjetništva.

Pritom je udario i teško ozlijedio biciklistkinju Kristinu Cerin, piše Jutarnji list. Ona je helikopterom prebačena u KB Dubrava gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena i ima prijelom bedrene kosti.

Nakon što su ispitali 44-godišnjaka, karlovačko državno odvjetništvo je od suca istrage Županijskog suda u Karlovcu zatražilo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Tijekom dana trebalo bi biti poznato ostaje li u istražnom zatvoru.

Prijeti mu do 10 godina zatvora

Nešto nakon ovog događaja iz Udruge pripadnika 110. brigade ZNG HV, koja je organizirala biciklijadu, priopćeno je da se radi o “zločinu iz mržnje motiviranom nacionalnom netrpeljivošću”. U kafiću ih je bilo tridesetak, a jedan od prisutnih, Robert Mikan, za Jutarnji je rekao da je 44-godišnjak negodovao riječima “kockice, Hrvati, ustaše”.

Osumnjičeni zasad nije prijavljen za zločin iz mržnje, a karlovačko državno odvjetništvo poručuje da “će u okviru svoje nadležnosti poduzeti tijekom daljnjeg postupka zakonom predviđene radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja”.

Utvrdi li se 44-godišnjaku krivica, prijeti mu zatvorska kazna u trajanju od jedne do 10 godina.