Ovaj kao da je pripremao atentat: policija mu upala u kuću kod Zagreba, pronašli hrpu droge i puške s optikama i prigušivačima

Muškarac s područja Orla je nabavljao i prodavao amfetamine

FOTO: PU zagrebačka

Zagrebačka je policija kod 55-godišnjeg muškarca s područja Orla, naselja nedaleko od Velike Gorice, pronašla poveću količinu droge i oružja.

Policija ga sumnjiči da je, na zasad neutvrđen način, nabavljao veće količine amfetamina koje je potom skrivao, vagao i prepakiravao u obiteljskoj kući na adresi u Orlama, nakon čega je tako pripremljenu drogu dalje preprodavao. U njegovoj kući pronađena su ukupno 726,2 grama amfetamina pakiranog u tri paketa i jedna digitalna vaga.

Imao hrpu oružja

Osim toga, u kući je držao i pištolj marke Češka zbrojovka i pripadajuća četiri spremnika, pištoljsku cijev dužine oko 15 cm, pušku proizvođača Voere na kojoj se nalazi montirana optika „Tasco“ s pripadajućim spremnikom za streljivo, pušku Crvena zastava s montiranom optikom „Shilba“, pušku STEYR, improviziranu pušku zelene boje s prigušivačem pucnja i montiranom optikom GAMO, prigušivač pucnja nepoznatog proizvođača omotan maskirnom trakom, pištolj Zoraki te 1381 komad raznog streljiva.

PU zagrebačka

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici podnesena kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

PU zagrebačka