Otkriven uzrok tragedije u Obrovcu. Policija: Česi su u automobilu imali eksplozivno sredstvo, poginulo je devetogodišnje dijete

Dvije su žene zadržane u bolnici na liječenju, a muškarac je otpušten na kućnu njegu

23.07.2015., Velika Gorica - Jedna osoba poginula je u prometnoj nesreci u blizini mjesta Mraclin na drzavnoj cesti D30 u smjeru Siska. Policijski ocevid je u tijeku. Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
FOTO: Grgur Zucko/PIXSELL/Ilustracija

U eksploziji koja se sinoć dogodila na području Obrovca smrtno je stradalo dijete (9), a ozlijeđene su dvije žene u dobi od 34 i 49 godina te 39-godišnji muškarac, svi državljani Češke. Zadarska je policija objavila detalje prvog dijela očevida na temelju kojeg se sumnja da se u automobilu, čiji je vlasnik državljanin Češke, nalazilo eksplozivno sredstvo.

Do eksplozije je došlo kada se automobil zbog kvara zaustavio na odmorištu uz županijsku cestu ŽC-6025, na području mjesta Bilišane. Policija još utvrđuje okolnosti pod kojima se eksplozivno sredstvo našlo u vozilu. Uslijed eksplozije, na automobilu čeških registarskih oznaka nastala su manja oštećenja.

Žene zadržane u bolnici

Ozlijeđene osobe prevezene su u Opću bolnicu Zadar radi pružanja liječničke pomoći. Obje su žene zadržane na daljnjem liječenju, a muškarac je otpušten na kućnu njegu.

Očevid je proveden uz nazočnost zamjenika Županijskog državnog odvjetništva u Zadru koji je naložio obdukciju nad tijelom preminulog djeteta, a policija nastavlja s očevidom i istragom. Županijska cesta na kojoj se eksplozija dogodila i dalje je zatvorena za sav promet.