Operirani maloljetnici stradali u groznoj nesreći kod Sinja: 'Teško su ozlijeđeni, čekamo prevoditelja s arapskog'

Četiri osobe koje su zaprimili u životnoj su opasnosti

13.10.2022., Split - Klinicki bolnicki centar Split.  Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
FOTO: Miroslav Lelas/PIXSELL

Josip Krnić, voditelj objedinjenog hitnog prijema KBC-a Split, na izvanrednoj konferenciji za medije komentirao je stravičnu nesreću kod Sinja u kojoj su poginule četiri osobe. Do nesreće je došlo nakon što je vozilo, u kojem je bilo devetero ljudi, tijekom policijske potjere sletjelo s ceste i udarilo u zid.

U bolnicu je zaprimljeno pet osoba, a Krnić je kazao da je riječ o muškarcima, od kojih su dvojica maloljetna. Kazao je da njih četvero ima teške ozljede i u životnoj su opasnosti, dok peti muškarac ima lakše ozljede.

Operirani maloljetnici

Kako prenosi 24sata, Krnić je kazao da su hitno operirali dvoje maloljetnika. “Jedna osoba je podvrgnuta hitnom neurokirurškom zahvatu, a druga je imala ozljedu abdomena”, kazao je.

“Ne znamo još koliko je dijete staro jer nemaju uz sebe dokumente. A sad dovodimo arapskog prevoditelja, no ne znamo točno odakle su”, dodao je.

U vozilu bili migranti

Podsjetimo, teška prometna nesreća u kojoj su poginule četiri osobe, među njima i jedno dijete, dogodila se jutros oko 7 sati u Brnazama kod Sinja. U vozilu su, kazao je danas ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, bili migranti.

“Poznato je da je to vozilo izbjeglo policijski punkt. Nije se radilo o klasičnoj potjeri. Vozač je vozio velikom brzinom i nije uspio skrenuti pa je udario u zid. To je situacija koja se događa ne samo kada su u pitanju migranti”, kazao je.