Omiljena doktorica sa splitske Neonatologije umrla četiri dana nakon grozne nesreće. 'Bila je najljepši primjer liječništva'

Podlegla je ozljedama zadobivenima u nesreći prošle srijede

FOTO: KBC Split

Ugledna splitska neonatologinja Vesna Pavlov (51) preminula je od teških ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći koja se dogodila prošlog tjedna, javlja Slobodna Dalmacija.

Liječnica je umrla u zadarskoj bolnici četiri dana nakon nesreće, a od nje se opraštaju kolege iz KBC-a Split i pacijenti. ”Opraštamo se od one koja je bila najljepši primjer liječništva! Počivaj u miru, draga Vesna Pavlov”, napisali su na stranici Udruge za promicanje prava pacijenata.

Prometnu izazvao kamion

Podsjetimo, prometna nesreća u kojoj je stradala dr. Pavlov dogodila se prošle srijede, 8. svibnja, oko 16.45 na dionici državne ceste Babindub-Zemunik.

Do prometne nesreće je došlo kada je 55-godišnji vozač, upravljajući teretnim vozilom s prikolicom splitskih registracijskih oznaka, udario u osobni automobil splitskih registarskih oznaka koji je bio ispred njega u istoj prometnoj traci. Od siline udara automobil se odbio, nakon čega se zarotirao i potom udario u zaštitnu ogradu, dok se teretno vozilo nastavilo kretati do udara u zaštitnu ogradu na lijevoj prometnoj traci.

Za volanom osobnog automobila bila je dr. Pavlov. Vozač kamiona iz Splita odgovarat će kazneno za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Emotivno o poslu

U rujnu prošle godine za Dalmaciju danas Pavlov je govorila o radu na Zavodu za neonatologiju na kojemu je radila 16 godina, rekavši da se radi o posebnom i emotivno zahtjevnom poslu.

”Trudimo se napraviti granicu između emocija i posla, no često nam to nije moguće. Najteže je kad nešto pođe po zlu i nastanu problemi koje ne možemo riješiti. Za roditelje nema ništa gore nego izgubiti vlastito dijete. No i nas to dosta pogodi. Teško se oporavljamo. Ali puno je i lijepih stvari, kada se dijete izliječi, kada naši palčići odlaze doma, osmijesi roditelja, susreti po gradu… To je super. Sretna sam što radim posao koji volim i koji me ispunjava. Da mogu ponovno birati, opet bih ovo izabrala”, rekla je tada dr. Pavlov.