Održan 2. Karlovac Pride: 'Volim Hrvatsku i želim živjeti u zemlji koja je otvorena za sve nas'

Za dva tjedna Pride će se održati i u Puli

FOTO: Kristina Stedul Fabac / Pixsell

Kroz karlovačko središte u subotu je prošla povorka ponosa na 2. Karlovac Prideu, koju je organizirao aktivist za prava spolnih manjina Marko Capan, sudjelovalo je stotinjak osoba. Nije zabilježen ni jedan incident.

Događaj je osiguravala policija, a prosvjednici su uz pratnju ritmičke sekcije Drum ‘n’ bijes nosili zastave u duginim bojama i natpise “Ponosni na naš Karlovac, grad susreta”, “Nemamo vremena za mržnju, zauzeti smo ljubljenjem”, “Četiri rijeke, jedna ljubav”, “Adam i Steva” i slično.

Uskoro Pride u Puli

Aktivist Leonardo Pierobon je rekao da nosi hrvatsku zastavu jer želi živjeti u uključivoj zemlji koja je otvorena svim svojim građanima. “Volim Hrvatsku i želim živjeti u zemlji koja je otvorena za sve nas”, dodao je.

Capan je izjavio kako je “vrijeme da se ljudska prava i slobode prošire cijelom zemljom jer LGBT osobe također imaju pravo na dostojanstven život i na kvalitetu života”. Rekao je da se mnogi plaše izjasniti kao pripadnici spolnih manjina iz različitih razloga.

Pozvao je one koji skrivaju svoj seksualni identitet da “korak po korak” savladaju strah i “postanu vidljivi, dio cjelovite promjene grada”. Najavio je i Pride u Puli za dva tjedna.