Objavljeni detalji užasa kod Pirovca. Autom pokosio radnike HAC-a koji su pomagali ozlijeđenima, objema nesrećama kumovala prebrza vožnja

Policija je obavila očevid dvije prometne nesreće na istom mjestu

FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Dvojica radnika HAC-a, na koje je u ponedjeljak ujutro na autocesti A1 kod Pirovca naletio automobil zbog zadobivenih teških tjelesnih ozljeda zadržani su na liječenju u općoj bolnici u Šibeniku. Teško je ozlijeđen i putnik iz prve prometne nesreće.

Policija je obavila očevid i objavila detalje obiju nesreća.

Prva prometna nesreća na autocesti

U prvoj nesreći, oko 9:45, na autocesti A1 kod Pirovca je 43-godišnjak upravljao teretnim automobilom splitskih registarskih oznaka. S njim su, kao putnici, putovali 73-godišnjak i maloljetnik.

Kretao se lijevim pretjecajnim prometnim trakom iz smjera istoka u smjeru zapada, a dolaskom do lijevog preglednog zavoja nije smanjio brzinu iako je kolnik bio mokar i sklizak, a vidljivost smanjena.

Izgubio je nadzor nad vozilom i izletio na kameno-travnatu površinu oko 1,20 metara ispod razine kolnika, tu se s vozilom prevrnuo i udario zaštitnu žičanu ogradu. U Općoj bolnici u Šibeniku maloljetniku su okvalificirane lakše tjelesne ozljede. Protiv vozača biti će podnesen obavezni prekršajni nalog.

U drugoj nesreći – troje ozlijeđenih

Malo poslije prve nesreće, dogodila se druga prometna nesreća u kojoj su tri osobe zadobile teške tjelesne ozljede.

Naime, 23-godišnjak za volanom u automobilu njemačkih nacionalnih oznaka, dolaskom do čvora Pirovac gdje se dogodila prva prometna nesreća, nije prilagodio brzinu kojom vozi.

Zbog prebrze vožnje izgubio je nadzor nad vozilom pri čemu dolazi do zanošenja i izlijetanja vozila na kameno-travnatu površinu oko 1,20 metara ispod razine kolnika.

Udara u radnike HAC-a i putnika

U nekontroliranom kretanju vozila, 23-godišnjak je autom udario u dvojicu djelatnika Hrvatskih autocesta dok su pomagali unesrećenima u prvoj nesreći te 73-godišnjaka koji je kao putnik sudjelovao upravo u toj prvoj prometnoj nesreći.

Nakon toga, automobilom udara u teretni automobil splitskih registarskih oznaka. U Općoj bolnici u Šibeniku dvojici djelatnika HAC-a i 73-godišnjaku okvalificirane su teške tjelesne ozljede pa su svi zadržani na bolničkom liječenju.

Zbog izazivanja prometne nesreće protiv 23-godišnjaka će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku.