Obiteljski nasilnik vikao maloljetnom sinu da je debeo i invalid, a supruzi da skoči kroz prozor. Kažnjen je

Osuđen je na novčanu kaznu i treba platiti 1850 eura

05.09.2019. Rijeka - Na porti Zupanijskog suda u Rijeci oko 13 sati doslo je do slucajnog opaljenja vatrenog oruzja u kojem je doslo do samoozljedivanja jednog pravosudnog policajca. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
FOTO: Nel Pavletic/PIXSELL/Ilustracija

Na Općinskom sudu u Rijeci danas je zbog nasilja u obitelji osuđen 48-godišnji L. L. Osuđeni je muškarac počinio verbalno nasilje i vrijeđao članove obitelji, a na kraju se nije pojavio na sudu te nije iznosio obranu.

Sinu, koji je tada bio stariji maloljetnik, je bez povoda vikao: “Invalid si, ne izlaziš nikad van iz kuće, debel si, možeš jedino biti špediter”. Nadalje, sinu je rekao da je razočarenje te da je “nitko i ništa, a što je kod istog izazvalo uznemirenost”, navodi se u presudi, kako prenosi Index.

Isti je dan napao i suprugu kojoj je vikao: “Ti si ništa, za mene ne postojiš, možeš slobodno skočiti kroz prozor”. Zatim joj je “pokazao srednji prst i više puta ponovio da se baci kroz prozor, što je kod iste izazvalo povredu dostojanstva i uznemirenost”, dodaje se u presudi.

Nije iznosio obranu, kažnjen s 1850 eura

L. L. se nije pojavio na suđenju i nije iznosio obranu, a sud je zaključio da su iskazi koje su dali supruga i sin u policiji istiniti te da su “jasno i nedvosmisleno opisali verbalno nasilničko ponašanje okrivljenika prema njima, zbog čega je i zatražena intervencija policije.”

Na kraju je na temelju Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji osuđen na novčanu kaznu i treba platiti 1850 eura. Sud je roditeljima također odredio mjere intenzivne stručne pomoći i nadzora nad ostvarivanjem skrbi o njihovom djetetu.