Novi hakerski napad, ovaj put na meti Labud i Badel 1862. Objavljeno i koji je rok za otkupninu

Badel 1862 i Labud navedeni su kao žrtve Blackout ransomware grupe

A student from an engineering school attends, on Meudon, west of Paris, overnight on March 16, 2013, the first edition of the Steria Hacking Challenge. AFP PHOTO / THOMAS SAMSON (Photo by THOMAS SAMSON / AFP)
FOTO: AFP/Ilustracija

Nedugo nakon što su hakeri srušili sustav KBC-a Zagreb i još nekih institucija, na društvenim mrežama se pojavila obavijest da su na meti još dvije hrvatske tvrtke.

Skupina HackManac, koja tvrdi da održavaju najveći repozitorij provjerenih, uspješnih, javno poznatih hakerskih napada kako bi pomogli svojim klijentima da razviju djelotvorne strategije kibernetičke sigurnosti, večeras je na X-u objavila da su u Hrvatskoj najnovije mete hakerskog napada tvrtke Badel 1862 i Labud.

Poznat i rok za otkupninu

“Badel 1862 i Labud navedeni su kao žrtve Blackout ransomware grupe. Uzorak podataka koji su dali hakeri prikazuje osobne podatke partnera (telefonske brojeve, adrese e-pošte, fizičke adrese) i financijske podatke.

Osim toga, hakeri tvrde da su šifrirali podatke Labuda. Badel 1862 je hrvatska tvrtka za proizvodnju alkoholnih pića sa sjedištem u Zagrebu. Labud je vodeći hrvatski proizvođač deterdženata i sredstava za čišćenje.

Rok za otkupninu je 12. srpnja ove godine”, napisali su iz HackManaca na X-u.