Noćas izbio veliki požar na Jakuševcu, s plamenom se borilo 19 vatrogasaca i pet vozila: 'Zatvorite prozore da vam ne uđu u plinovi'

Požar je lokaliziran oko sat vremena nakon dojave

FOTO: Screenshot Udruga za zaštitu okoliša Jakuševec

Noćas je došlo do požara kod odlagališta Jakuševec. Kako je Telegramu potvrđeno iz Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Zagreb, do požara je došlo na platou pored samog odlagališta.

Vatrogasci su dojavu primili u 02:10, te poslali 5 vatrogasnih vozila na mjesto događaja. Gorio je glomazni otpad.

Požar je lokaliziran oko 03:20, a na mjestu intervencije je ostavljeno jedno vatrogasno vozilo za čuvanje požarišta.

Nastala šteta

Nastala je šteta i odnosi se na lakše oštećenje objekta. Međutim, nije utvrđena visina štete. Na teren je izašlo 19 vatrogasaca, rekli su iz JVP-a.

“Noćas oko 1 sat iza ponoći buknuo je požar glomaznog otpada u Servisno operativnom centru (tzv. SOC) u Jakuševcu. Na požar je izašlo nekoliko vatrogasnih interventnih vozila. Dok ovo javljamo požar je još aktivan.”

“U dijelu naselja Jakuševec osjeća se jaki smrad po gareži, plastici i dimu koji mogu ugroziti zdravlje okolnih stanovnika. Preporučamo stanovnicima u Jakuševcu da zatvore prozore kako štetne čestice i plinovi ne bi ulazili u stanove”, objavljeno je noćas na Facebook profilu Udruge za zaštitu okoliša Jakuševec.

U Jakuševcu, 27.06.2024. oko 2 sata ujutro izbio je veliki požar glomaznog otpada na prostoru Servisno operativnog centra u Tišinskoj ulici !!!

Posted by DVD Jakuševec on Wednesday, June 26, 2024