Legendarni župan Dekanić opet imao prometnu nesreću. Na pitanje je li bio pijan kaže: 'Ne znam što bih rekao, vidjet ćemo'

U sudaru su sudjelovala četiri vozila

16.03.2023. Osijek - Zupan Damir Dekanic i troje policijskih sluzbenika privedeni su na ispitivanje na Zupanijski sud u Osijeku. Photo: Dubravka Petric/PIXSELL
FOTO: Dubravka Petric/PIXSELL

Večeras se na vinkovačkoj obilaznici u blizini Pevexa dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo više vozila. U sudaru je, uz još četiri vozila, sudjelovao i HDZ-ov župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić.

Prema izjavama svjedoka prometne nesreće, Dekanić je napuhao 0,85 promila alkohola u krvi, piše portal Vinkulja. Trenutno nema podataka o tome ima li ozlijeđenih osoba. Promet je na dijelu obilaznice od Pevexa prema Kružnom toku za Županju trenutno blokiran, a na mjestu događaja se nalazi više policijskih vozila.

‘Ne znam što bih rekao’

“Jesam, imao sam prometnu nesreću koju je prouzročio neko drugi, ali sam ja jedan od onih koji je sudjelovao u njoj”, rekao je Dekanić za 24 sata. Župan nije bio ni približno toliko izravan u odgovoru na pitanje je li bio pod utjecajem alkohola.

“Ne znam što bih rekao, vode me da dam uzorak, pa ćemo vidjeti. Ne znam što da vam kažem”, rekao je novinarima.

Nije mu prva takva nesreća

Ovo Dekaniću nije prva takva prometna nesreća. O tome je prošle godine pisao novinar Telegrama Drago Hedl. Naime, prije više od godinu dana, 15. ožujka 2023., Dekanić je uhićen zajedno sa svojim pomagačima u pokušaju lažiranja očevida prometne nesreće koju je skrivio u mjestu Cerna, na uskrsno jutro, 17. travnja 2022.

Visoki kazneni sud odbio je u ožujku ove godine Dekanićevu žalbu kojim je odbijen prijedlog obrane za izdvajanjem dokaza u postupku protiv župana zbog trgovine utjecajem nakon lažiranja prometne nesreće. Uz Dekanića je u pokušaju zataškavanja njegove krivnje sudjelovalo još petero okrivljenika, od kojih su troje policajci iz PU vukovarsko-srijemske. Zbog toga je sa svojim pomagačima uhićen 15. ožujka 2023. godine.

Uskok je zaključio da su okrivljeni policajci odmah utvrdili da je službenim automobilom upravljao Dekanić, ali su pali pod utjecaj njegova autoriteta i prihvatili Dekanićevo traženje da neistinito prikažu kako je njegov bratić skrivio prometnu nesreću upravljajući službenim vozilom Županije, kao i da neistinito prikažu okolnosti uslijed kojih se prometna nesreća dogodila.