Jeličić analizirao hrvatske senatore: 'Pričao bih o biologiji. Luka jednostavno ne može na toj razini'

Uputio je pohvale mlađima, ali i ukazao na pogreške starijih

HRT joško jeličić
FOTO: Screenshot/HRT

Hrvatska je danas ponovno razočarala i odigrala 2-2 s Albanijom, a sad se u zadnjem kolu grupne faze Eura 2024 mora vaditi protiv aktualnog prvaka Italije i pobijediti je ako želi proći dalje.

Mnogi nakon novog lošeg rezultata i samo jednog boda u prve dvije utakmice upiru prstom u predstave hrvatskih veznih igrača koji se doimaju indisponiranima. HRT-ov analitičar Tomislav Ivković tako je uputio kritiku i Luki Modriću, a na sličnom je tragu kasnije bio i Joško Jeličić koji je govorio o učinku hrvatskih veznjaka na konkretnim primjerima.

“Mislim da je odgovornost na najodgovornijem, to je naš izbornik koji je zamjenama promijenio ritam utakmice i dokazao da je pogriješio u pripremi za utakmicu”, započeo je i zatim nastavio:

“Pričao bih o biologiji, imao sam pet iz biologije”, rekao je, između ostalog, Jeličić. “Naši senatori zaslužuju spomenike u prirodnoj veličini, no mi imamo sadašnjost i budućnost, to je naše drugo poluvrijeme. Luka Modrić, rekao sam prije par dana, njegov utjecaj u ovom trenutku može biti puno veći izvan travnjaka nego na njemu. U konačnici, Ancelotti sigurno obožava Luku Modrića, produžio je ugovor s njime da mentorira igrače Real Madrida. U ovom problemu koji smo imali sada, da je Luka ušao i mentorirao, možda bi bilo drugačije, ali mi to nikada nećemo znati.”

Analizirao je pogreške Marcela Brozovića na današnjoj utakmici — a njih je bilo nekoliko, posebno kod prvog albanskog gola — i poručio da mu je žao zbog takve partije Al Nassrova igrača, no usput je povukao paralelu sa spremnosti Andreja Kramarića koji je i godinu stariji od Broza, a danas je bio igrač utakmice.

Jeličić: “Moramo donositi prave i teške odluke”

“Drugo poluvrijeme pokazalo je da moramo zaboraviti na emocije, hijerarhija se mora poštovati, ali ne nauštrb travnjaka”, istaknuo je Jeličić i još jednom dao mig izborniku da bi se Dalić možda trebao okrenuti mlađima.

“Luka je dobio sjajne ocjene na aplikacijama, ali on jednostavno ne može na toj razini, u ritmu utakmica svaka tri dana. Vidjet ćemo njegove pogreške koje nikad nije radio, njegove noge. Luka je izgubio 20 posjeda. To je jedan detalj i toga je bilo još.”

Još jednom je pohvalio igrače koji su ušli u drugom poluvremenu, poput Luke Sučića, Martina Baturine i Ante Budimira kojeg je posebno nahvalio zbog njegove dodavačke igre.

“To je ono što mene čini spokojnim za ono što dolazi, ali moramo donositi prave i teške odluke.”