Iz bolnice objavili nove informacije o stanju muškarca koji se zapalio na Markovu trgu: 'U životnoj je opasnosti'

Hrvatska liječnička komora oglasila se o današnjim izjavama saborske liječnice

FOTO: Patrik Macek/Pixsell

Iz Klinike za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice oglasili su se o stanju muškarca koji se jutros zapalio na Markovu trgu.

“Muška osoba koja se danas, 11.6.2024., samozapalila na Markovom trgu u Zagrebu te je zbrinuta na Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice u jedinici intenzivnog liječenja, i dalje je u životnoj opasnosti obzirom na opseg i težinu zadobivenih ozljeda; opekline četvrtog stupnja te zahvaćenost cijele površine tijela”, navedeno je u priopćenju koje potpisuju prof. Davor Vagić, ravnatelj KBC-a, te prof. Dinko Vidović, predstojnik Klinike za traumatologiju u Draškovićevoj.

HLK o izjavama liječnice

Hrvatsku javnost danas su šokirale izjave saborske liječnice dr. Gordane Štajminger. Osim što je opisala stanje muškarca kada su ga našli, iznijela je i neke privatne detalje o muškarcu.

“Načelno govoreći, prema hrvatskim zakonima i Kodeksu medicinske etike i deontologije HLK-a liječnici moraju strogo čuvati kao liječničku tajnu sve podatke o pacijentu i štititi pravo pacijenta na privatnost. S tim podacima liječnici ne smiju izlaziti u javnost”, rekli su za RTL iz Hrvatske liječničke komore. Najavili su i da će zatražiti očitovanje liječnice.


Suicidalne i depresivne osobe u Hrvatskoj savjetodavnu pomoć mogu dobiti na više mjesta, a postoji i nekoliko telefonskih brojeva na kojima mogu zatražiti za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01 2376 335 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 (plavi-telefon@zg.t-com.hr)

Psihološki centar TESA: 01/4828888 (psiho.pomoc@tesa.hr)