Ilegalni klub u koji su upali specijalci nalazi se u zgradi u kojoj je i Ministarstvo zdravstva. Ondje su prije dva mjeseca našli mrtvog mladića

U klub se dolazilo na preporuku, u njega nitko nije ulazio nepozvan

Zagrebački klub u koji su specijalci upali u noći sa subote na nedjelju i u njemu pronašli hrpu droge te uhitili dvojicu muškaraca koji su ga vodili, nalazi se na Ksveru, u sklopu zgrade gdje se nalazi i Ministarstvo zdravstva, piše Jutarnji list.

U istom klubu je 10. ožujka tijekom partyja preminuo muškarac iz Sesveta, koji se, kako je utvrdila policija nakon obdukcije, predozirao. Pokojni mladić se nekoliko sati nije dobro osjećao te da je nastavio ležati na velikoj fotelji sve dok nije preminuo. Onda se netko sjetio pozvati Hitnu pomoć, ali je bilo prekasno.

Sugovornik Jutarnjeg, s kojim je list ranije razgovarao, kazao je da se u klub dolazilo na preporuku, te da u njega nitko nije dolazio nepozvan. “Žalosno je da se sve to odvija u neposrednoj blizini važnog ministarstva, a tijekom pandemije koronom dok smo svi bili ‘zatočeni‘ u svojim domovima radi mjera ograničenog kretanja, taj klub je radio na veliko, ljudi tulumarili, novac se vrtio unatoč svemu, ali i droga. I to je bila javna tajna, ali nitko ništa nije poduzimao”, kazao je.

U klubu pronašli hrpu droge

Nakon tog događaja uslijedila je, po svemu sudeći, akcija policije i državnog inspektorata koji su proteklog vikenda uhitili 52-godišnjaka i 58-godišnjaka koje se sumnjiči za vođenje ilegalnog kluba u kojem su omogućili uživanje droga.

Kako je objavila zagrebačka policija, 52-godišnjak je kao predsjednik udruge građana iz Zagreba, koja je osnovana s ciljem zaštite djece, mladeži i obitelji te promoviranja kulture i zdravog načina življenja, od 2019. do sredine svibnja 2024. u prostoru udruge na Medveščaku vodio neregistriranu ugostiteljsku djelatnost-noćni klub.

Pojedinci su u taj prostor dolazili prema posebnim uputama koje su se dijelile ili osobnim kontaktom ili putem društvenih mreža, a posjetitelje je dočekivao 58-godišnjak koji ih je nakon provjere propuštao u klub. U akciji sa subote na nedjelju, policija je u klubu zatekla 62 osobe te kod 21 pronašla više različitih vrsta droga. Opijati su pronađeni i u prostorima kluba, a 52-godišnjak i 58-godišnjak su uhićeni te je protiv njih podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.