HDZ-ov gradonačelnik, koji ima crni pojas u karateu, brutalno pretukao hrvatskog vojnika pa pobjegao: 'Da, sve priznajem'

Siniša Jenkač se kasnije sam javio u policijsku postaju. U razgovoru za Telegram potvrđuje da je sudjelovao u incidentu

Jučer je Siniša Jenkač, gradonačelnik Novog Marofa, prema informacijama našeg izvora, pretukao djelatnog pripadnika Hrvatske vojske. Incident se dogodio u Orehovcu, na parkiralištu ispred vikend kuće, gdje je, kako je najprije šturo izvijestila PU Varaždinska došlo do verbalnog i tjelesnog sukoba dvojice muškaraca starosti 45 i 52 godine.

“Mogu potvrditi da sam u spomenuto vrijeme, na spomenutoj lokaciji sudjelovao u incidentu te ovim putem izražavam žaljenje što sam u navedenom sudjelovao. Budući da je istraga u tijeku, ne smijem komentirati i iznositi detalje. Voljan sam dati komentar na cjelokupni događaj kada istraga i cjelokupni proces službeno završe. Tada ću komentirati sve okolnosti događaja”, priznao je za Telegram gradonačelnik Jenkač.

Naknadno se javio policiji

Ozlijeđenom 52-godišnjaku je u Općoj bolnici Varaždin pružena liječnika pomoć, a nakon obrade nije zadržan u bolnici, potvrdio nam je ravnatelj varaždinske bolnice. “Pripadniku Oružanih snaga Republike Hrvatske pružena je liječnička pomoć u Općoj bolnici Varaždin gdje su utvrđene lakše tjelesne ozljede te je otpušten kući”, potvrđuje MORH.

HDZ-ov gradonačelnik Jenkač, inače strastveni karataš i nositelj crnog pojasa, mirno je najprije odšetao s mjesta događaja. “Nakon incidenta, 45-godišnjak se udaljio s mjesta događa te se za njim traga”, javila je policija.

Naknadno je objava jutros dopunjena informacijom kako se kasnije počinitelj javio policiji. “45-godišnjak je pristupio u Policijsku postaju Novi Marof gdje je ispitan zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja policijski službenici Policijske postaje Novi Marof podnijet će posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu”, navodi PU Varaždinska.

Plenkovićev kadar

Jenkač u službenoj biografiji navodi da je završio Elektrostrojarsku školu i stekao zvanje tehničara za elektroniku, no posebno ističe da je završio Olimpijsku akademiju za trenera karatea te da je apsolvent na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu.

“Više od 20 godina sam se aktivno i uspješno bavio karateom, a sport me naučio disciplini, strpljivosti i ustrajnosti koje koristim i u političkoj areni. Nositelj sam crnog pojasa 3. dan”, piše u Jenkačevoj biografiji koji je u prošlom sazivu odradio mandat saborskog zastupnika.

Tamo je ušao s autsajderskog 14. mjesta i pomeo unutarstranačku “konkurenciju”. Tada su mediji pisali kako nije bio kandidat za listu ispred svoje županijske organizacije, nego da je u igru ušao direktno zahvaljujući Zagrebu i premijeru Andreju Plenkoviću.

I župan sudjelovao u tučnjavi

U novom sazivu ući će na dvije godine umjesto aktualnog župana Anđelka Stričaka koji zbog tvoje trenutne funkcije ne može koristiti saborski mandat. I župan Stričak je sklon rješavanju problema šakama.

Njegov raniji županski mandat obilježila je snimka sukoba s jednim mladićem u varaždinskom klubu “Strauss”. Telegram je bio došao u posjed snimke, a na njoj se jasno vidjelo da je Stričak fizički napao mladića koji je kasnije zbog događaja dobio prekršajnu prijavu.

Stričak se uporno branio kako nije nikoga udario, te je sve događaje nekoliko puta demantirao. Portal Index tada je došao do dokaza da je Stričak bio pijan, s 2,02 promila alkohola u krvi. Prije tri godine Državna revizija je u Gradu Novom Marofu kojeg od 2015. vodi Jenkač utvrdila cijeli niz nepravilnosti. Revizija je upozorila da je grad trošio milijune u javnoj nabavi, a javni pozivi su bili potpuno netransparentni te da se ne zna gdje su milijuni iz EU fondova.