Stravična nesreća u Splitu. Pijani recidivist se zabio u automobil pun djece, liječnici se bore za život curice

U splitskoj bolnici su zadržane ukupno tri osobe

01.07.2024., Split - Veceras oko 21.20 sati na krizanju ulica Solinske i Vranjicki put dogodila se prometna nesreca u kojoj su sudjelovala dva osobna vozila. Prema prvim informacijama u dogadjaju ima ozlijedjenih osoba. Navedeno krizanje zatvoreno za promet. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL

Sinoć se u Splitu dogodila teška prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva automobila, javlja Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Nesreća se dogodila oko 21:15 u Solinskoj ulici, a izazvao ju je 47-godišnjak koji je u krvi imao 1,85 promila. Pijani vozač, inače recidivist, prešao je u suprotnu kolničku traku te udario u prednju lijevu stranu drugog vozila, u kojem su se nalazila vozačica i četvero djece.

U nesreći su vozačica i jedno dijete zadobili teške tjelesne ozljede te su zadržani u bolnici. Vozač, koji je također zadobio teške tjelesne ozljede, nakon obrade je pušten iz bolnice, dok su ostali sudionici nesreće prošli s lakšim ozljedama.

Vozač već ima nekoliko prekršaja

Prema informacijama Slobodne Dalmacije, jučer su u KBC Split primili šestero osoba, četvero djece i dvije odrasle osobe. Dvoje djece (2013. godište) imaju lakše tjelesne ozljede te su nakon medicinske obrade pušteni na kućnu njegu. Djevojčica (2013.) ima nagnječenje prsnog koša i hospitalizirana je na Klinici za dječju kirurgiju. U najgorem je stanju djevojčica (2014.) koja ima ozlijede više organskih sustava.

Najteža je ozljeda glave i u životnoj je opasnosti. Vozačica (1981.) ima prijelome kralježaka i zadržana je na opservaciji, a vozač koji je izazvao nesreću otpušten je nakon medicinske obrade.

Osumnjičeni vozač je uhićen i smješten u policijsku postaju do otrježnjenja, nakon čega će se nad njim provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela. Kao što je navedeno, već je bio prekršajno prijavljivan zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, prolaska kroz crveno svjetlo i prebrze vožnje.