Foto, video. U Makarskoj noćas izgorjela luksuzna jahta u vlasništvu hercegovačkog tajkuna

Na jahti su bile tri osobe koje u požaru nisu ozlijeđene

29.06.2024., Makarska - Vatrogasci gase pozar na jahti Acceptus u gradskoj luci. Jahta je duga 24, a siroka 7 metara.  Photo: Matko Begovic/PIXSELL
FOTO: Matko Begovic/PIXSELL

Na rivi u Makarskoj sinoć nešto prije ponoći izbio je požar na jahti Acceptus dugoj 34 metra. Požar, koji su vatrogasci gasili više od četiri sata s oko 15 cisterni, krenuo je od krmenog dijela jahte u kojem se nalazi skladište za jet skijeve, piše Slobodna Dalmacija.

U trenutku kada je požar krenuo na jahti je spavalo troje ljudi koje su Makarani uspjeli probuditi, a svi su pobjegli s broda bez ozljeda.

Rivijerom se tijekom noći zbog požara širio dim i miris izgorene plastike, a s obzirom da je postojala opasnost od eksplozije, policija je ogradila cijelu rivu. Svi ostali brodovi koji su u luci bili privezani uz jahtu u plamenu isplovili su na pučinu kako se požar ne bi proširio.

Jahta vrijedna milijune eura

Slobodna doznaje da je jahta u vlasništvu jednog tajkuna iz Širokog Brijega koji se u Makarskoj bavi stanogradnjom, a ovu luksuznu jahtu daje u najam.

Acceptus je pod malteškom zastavom u luku uplovio oko 12 sati prije požara, sa šestero gostiju koji su je i unajmili. Tjedni najam jahte, čija se vrijednost procjenjuje na oko tri milijuna eura, košta oko 90.000 eura.

Radio Makarska rivijera

Radio Makarska rivijera

Uzrok buktinje zasad nije poznat, a više detalja bit će poznato nakon što policija na jahti obavi očevid.

Radio Makarska rivijera, koja je redakciji Telegrama ustupila nekoliko fotografija, prenosi da je riva i jutarnjim satima još uvijek bila zatvorena, a brodicama je zatvoren i dio luke. Zapovjednik JVP-a Makarska Mario Čović kazao je da se brod prevrnuo, što otežava pristup vatrogascima.

Radio Makarska rivijera

Buktinja i na Čiovu

Inače, osim u Makarskoj, tijekom noći je u lučici u Slatinama na Čiovu također buknuo požar na putničkom brodu dugom 15 metara, piše Dalmatinski portal.

Vatra je izbila u 3:25, a gasilo ju je devet pripadnika DVD-a Slatine te pripadnici JVP-a Trogir i DVD-a Okruk. Požar su uspjeli lokalizirati oko 4 sata.