Foto. Ovako je jutros izgledao kaos na Tuđmanu, ogorčeni putnici: 'Nas osmero je zakasnilo na let'. Oglasili se iz zračne luke

Iz zračne luke za problem krive "nepredviđene tehničke poteškoće", a dio krivice svaljuju i na same putnike

FOTO: Čitatelj

Telegramu su se javili ogorčeni putnici koji su jutros kasnili na svoje letove iz zagrebačke zračne luke, iako su na aerodrom, kako tvrde, stigli dovoljno rano.

Prema prvim informacijama koje smo dobili, u zračnoj luci radila su samo dva tzv. security checka. Kako je vidljivo na fotografijama koje su nam poslali čitatelji, nastala je ogromna gužva na ukrcajima.

“Zakasnili smo dvije minute na let, a došli smo dovoljno rano. Rekli su da će nas avion čekati. Nas osmero je zakasnilo na ovaj let, a pitanje je koliko još drugih ljudi na ostale letove. Katastrofalno. Bilo je sigurno pet letova koji su išli u isto vrijeme”, rekla je jedna od putnica koje je letjela za Pariz. “Budući da je avion krenuo bez nas, uspjeli su nas smjestiti na drugi let za Pariz”, dodala je.

Gužva u zagrebačkoj zračnoj luci
Gužva u zagrebačkoj zračnoj luci
Gužva u zagrebačkoj zračnoj luci

‘Nepredviđene tehničke poteškoće’

Telegram je poslao upit Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb. Zanimalo nas je kako je moguće da su jutros nastale ovakve gužve.

“Radi povećanih aktivnosti i nepredviđenih tehničkih poteškoća, jutros su u zračnoj luci bile pojačane gužve na sigurnosnom pregledu putnika. Kako bi se izbjegle ovakve situacije i moguće neugodnosti, molimo putnike da planiraju dolazak u zračnu luku minimalno dva sata prije polijetanja zrakoplova, kako je i inače preporuka. Također molimo putnike s ukrcajnim propusnicama da se po dolasku u terminal odmah upute na sigurnosni pregled”, odgovorili su nam.