Dubrovački taksist mrtav pijan vozio turiste, skužili ga jer je manijakalno krivudao cestom

Vozio je putnike u Zračnu luku Ruđer Bošković i napuhao dosta nevjerojatnih 2,29 promila

28.07.2017., Plat, Zupa dubrovacka - Dubrovacki taksisti prosvjeduju protiv Ubera. U Dubokoj Ljutoj zaustavili su promet i isticu kako su se na spontano okupljanje odlucili u znak prosjeda protiv loseg pravnog sustava RH koji ih ne stiti.rPhoto: Grgo Jelavic/PIXSELL
FOTO: Grgo Jelavic/PIXSELL

Dubrovačka policija javlja kako je jučer uhvaćen taksist koji je prije podneva napuhao 2,29 promila. Neslužbeno doznajemo da je riječ o muškarcu s tog područja, odnosno o lokalnom vozaču.

Jučer oko 11.30 sati policija je nadzirala promet u mjestu Plat u Župi dubrovačkoj. Uočili su automobil s taksi oznakama dubrovačkih registracijskih oznaka koji se kretao u smjeru Cavtata. “U vožnji je vidljivo krivudao kolnikom”, opisuje policija.

Vozilo je odmah zaustavljeno, a kontrolom je utvrđeno da je za volanom 45-godišnji taksist kojega policija zna po više počinjenih prometnih prekršaja. Dok su mu u automobilu bili putnici koji su trebali stići u Zračnu luku Ruđer Bošković, pijani taksist napuhao je nevjerojatnih 2,29 promila.

Uhićen i odveden na otrežnjenje

Isključen je iz prometa, uhićen i doveden u prostorije policije gdje je zadržan do otrežnjenja. Na Općinskom sudu u Dubrovniku je odlučeno da se postupak nastavlja redovnim putem.

Policija upozorava da je upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga težak prometni prekršaj, a novčane kazne rastu ovisno o izmjerenoj količini alkohola u krvi – od 90 do 2650 eura. Za više od 1,5 promila propisana je mogućnost kazne zatvora u trajanju do 60 dana.

Kažnjivo je i odbijanje vozača alkotestiranju ili testiranju na droge i lijekove u organizmu kao i odbijanje liječničkog pregleda, odnosno uzimanje krvi ili urina radi analize. Za to je predviđena novčana kazna od 1320 do 2650 eura ili kaznom zatvora do 60 dana.