Drama na krovu kuće u Karlovcu: kolega spasio ranjenog vatrogasca, najveća eksplozija dogodila se netom prije njihova dolaska

Policija je obavila protueksplozijski pregled kuće i očevid

28.05.2024., Karlovac - Za vrijeme danasnjeg nevremena grom je udario u obiteljsku kucu u Zumberackoj ulici u Gradskoj cetvrti Borlin koja se zapalila. Tijekom gasenja pozara zbog eksplozije ozlijeden je jedan vatrogasac. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
FOTO: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Vatrogasac (52) koji je jučer teško ozlijeđen tijekom gašenja požara na kući u karlovačkom prigradskom naselju Borin je stabilno, pri svijesti i osjeća se dobro. Kako piše Jutarnji list, hospitaliziran je u Kliničkoj bolnici Dubrava.

Policija je obavila protueksplozijski pregled kuće i očevid, dodavši da slijedi daljnje kriminalističko istraživanje. Izvijestila je da je oko 16:30 uslijed udara groma u obiteljsku kuću 72-godišnjakinje izbio požar u potkrovlju.

Za vrijeme gašenja je došlo do eksplozije u kojoj je ozlijeđen vatrogasac. Pritom su oštećeni i krov susjedne kuće te dva osobna automobila. Kako javlja RTL, najveća eksplozija dogodila se netom prije dolaska vatrogasaca. Ta je televizija objavila i snimku, možete ju pogledati OVDJE.

Vatreno oružje u kući

Susjedi su rekli i da je vlasnica lošeg zdravstvenog stanja te da je njezin suprug preminuo u prosincu prošle godine, a da je vjerojatno u kući držao vatreno oružje, što je policijska pretraga potkrovlja kasnije i potvrdila.

Jedan od susjeda rekao je i da je suprug vlasnice kuće bio privođen zbog posjedovanja vatrenog oružja. Čahure od metaka još jučer su se mogle vidjeti oko kuće, odbačene nakon jedne i više slabijih eksplozija.

U trenutku stradavanja na krovu je bio 52-godišnji vatrogasac i jedan njegov kolega, kojega je, prema navodima očevidaca, od stradavanja zaštitio zid. Odmah je reagirao te izvukao ozlijeđenog kolegu. Ubrzo su u pomoć pristigli i drugi te je ranjenog vatrogasca preuzela hitna pomoć.

Sindikat prozvao Plenkovića

Na ovaj događaj su reagirali iz Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske.

Naime, ranjeni vatrogasac je njihov povjerenik za Karlovačku županiju. U svojoj objavi na Facebooku prozvali su premijera Andreja Plenkovića.

“Što se čeka, počnite brinuti o hrvatskim vatrogascima, konačno! Koliko ih treba stradati da shvatite kojim su opasnostima izloženi i koju odgovornost imaju!? Riješite njihov radnopravni status! Osigurajte im plaće kakve zaslužuju!”, stoji u objavi na Facebooku.