Objavljeni detalji nesreće kod Popovače u kojoj je poginuo dječak (6). Cijelo mjesto u šoku: 'Svi se tresemo, suze samo idu'

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku objavilo je neke informacije o nesreći

10.06.2024., Popovaca - U Dojoj Vlahinickoj smrtno stradalo dijete u prometnoj nesreci. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
FOTO: Marko Prpic/PIXSELL

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 10 sati u mjestu Donja Vlahinička, poginulo je dijete. Jutarnji list javlja da se radi o dječaku te da je poginuo ispred kuće.

Neki od susjeda rekli su kako je dječak istrčao na cestu. “Nadali smo se da će ga doktori u bolnici uspjeti spasiti. Nažalost, maloprije nam je stigla tužna vijest u selo. Život je nepravedan”, rekla je jedna mještanka Donje Vlahiničke, mjesta koje se nalazi nedaleko od Popovače.

Jedna od susjeda rekla je kako je bilo samo pitanje vremena da će netko od djece završiti pod kotačima.

U tijeku je očevid

“Stalno se igraju na cesti. Pretrčavaju, zaletavaju se prema autima. Mi iz sela smo već izdresirani da vozimo slalom, a koliko sam čula, dječak je podletio pod auto jedne gospođe iz Križa”, rekla je.

Susjed kaže kako se sledio kad je jutros čuo sirene kroz selo, ali je tek naknadno doznao za tragediju kad je vidio i policijska vozila. “Nema goreg nego kad roditelj mora pokopati dijete. Najveća bol je to koja se može doživjeti”, zaključio je mještanin.

Jutarnjem je izjavu dao i kum dječakove obitelji. Kaže kako su svi u šoku i bez riječi. “Nemjerljiva je to tragedija. Imao je šest i pol godina i trebao je krenuti na jesen u školu. Svi se tresemo, suze nam cure”, izjavio je vidno potreseni obiteljski kum.

Oglasilo se sisačko tužiteljstvo

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku objavilo je rezultate očevida. Naime, jutros oko 10 sati u mjestu Donja Vlahinička došlo je do teške prometne nesreće u kojoj je poginulo dijete.

Nesreća se dogodila kada je vozačica osobnog automobila, 35-godišnja hrvatska državljanka, upravljajući vozilom Zagrebačkom ulicom u smjeru Popovače, prednjim dijelom automobila udarila dječaka rođenog 2017. godine. Dječak je prevezen u Opću bolnicu Dr. Ivo Pedišić u Sisku gdje je preminuo od zadobivenih ozljeda.

Policijska uprava sisačko-moslavačka, u suradnji s državnim odvjetništvom, provodi kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti ove tragične nesreće. Državno odvjetništvo izdalo je naloge za provođenje dokaznih radnji.