Bolna ispovijest doktora koji je u Dugom Selu pokušao spasiti curicu nakon naleta kamiona: 'Umrla mi je na rukama...'

Iz policije su jutros objavili mučne okolnosti u kojima je djevojčica izgubila život

21.05.2024., Dugo selo - Mjestani pale svijece za poginulu djevojcicu u Dugom selu. Photo: Matija Habljak/PIXSELL
FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

Djevojčici koja je u utorak poginula u naletu kamiona u Dugom Selu u pomoć je prvi priskočio umirovljeni obiteljski liječnik dr. Ivica Stipanović. Za list 24sata ispričao je da živi u blizini mjesta nesreće te da se baš vraćao kući iz Zagreba kad je vidio da su se okupili ljudi te da viču i mašu.

“Odmah sam stao bez razmišljanja, da vidim o čemu se radi, mogu li kako pomoći. Tad sam na asfaltu, na samom križanju, uočio dijete koje leži. Dao sam sve od sebe da spasim curicu, da joj probam pomoći, učinio sam sve što sam mogao sa svoje liječničke strane, no nažalost preminula mi je na rukama”, rekao je. Kaže da je Hitna pomoć došla brzo, no djevojčici nije bilo spasa.

“Imala je tešku traumu glave i vrata i nažalost u takvim slučajevima šanse za preživljavanje su nikakve, pogotovo kod tako malog jadnog djeteta”, rekao je potreseni liječnik.

‘Daj Bože da je spasim’

Oslobodio joj je, kaže, dišne puteve, ali zjenice joj nisu reagirale pa je u izjavi za 24sata rekao: “Preminula mi je na rukama…”

Kaže da je puno puta bio u sličnim situacijama i spašavao ljude, ali nikada tako malo dijete. “Iako ste svjesni toga da nema pomoći, nastojite i dalje pokušavati i pružate prvu pomoć u nadi da ćete spasiti život. Samo sam razmišljao daj Bože da je spasim, no bilo je nemoguće”, kaže dr. Stipanović koji je zamijetio da je na mjestu tragedije promet u zadnje vrijeme jako intenzivan, a baš tim dijelom djeca stalno prolaze na putu prema školi.

“Ovo se nije smjelo ni moralo dogoditi, policija će sve istražiti, nisam gledao tko je kriv, no ovo je velika tuga, žalosno je što je do toga došlo. Nije mi lako, danas idem zapaliti svijeću za djevojčicu, jako sam tužan”, zaključio je na kraju doktor.

Vozač kamiona uhićen

Inače, zagrebačka policija je jutros objavila nešto više detalja o okolnostima jučerašnje nesreće koja se dogodila netom nakon podneva u Rugvičkoj ulici. Kako navode u policiji, 27-godišnji vozač kamiona marke Mercedes ZG oznaka tragediju je skrivio prilikom neopreznog skretanja iz Rugvičke u II savski odvojak.

Curica je u jednom trenutku s nogostupa u II savskom odvojku zakoračila na kolnik u namjeri da prijeđe cestu, a u tom je trenutku naišao kamion. Ona mu se našla s desne strane te ju je zahvatio kotačima i na mjestu je usmrtio.

Očevid je obavljen pod vodstvom zamjenika općinskog kaznenog državnog odvjetnika iz Zagreba, a promet Rugvičkom ulicom od I savskog odvojka do II savskog odvojka bio je obustavljen od 12.15 do 15.35 sati. Vozač kamiona je uhićen te će nakon kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku dok će kaznena prijava protiv njega biti dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.