Bjegunac iz riječkog zatvora navodno se htio predati. Uhapsili su ga kad je kod brata došao po odjeću

Za drugim bjeguncem još uvijek se traga

FOTO: Nel Pavletic/PIXSELL

Jedan od dvojice bjegunaca iz riječkog zatvora pronađen je i uhićen na zagrebačkom području, potvrdila je u utorak navečer primorsko-goranska policija. Za drugim zatvorenikom koji je s njime pobjegao policija još uvijek traga.

On se danas navodno planirao sam predati u riječki zatvor, no policija ga je prije toga uspjela pronaći u stanu njegova brata kod kojeg je otišao po robu da ima za zatvor, neslužbeno doznaju 24sata. Za portal se oglasila i njegova majka koja tvrdi da je iz zatvora pobjegao zbog loših uvjeta. Kaže da se bojao za vlastitu sigurnost.

“Žalio nam se da ga se u zatvoru loše tretira i da ima problema s drugim zatvorenicima. Nisu mu htjeli dati premještaj u Zagreb pa je pobjegao. Sada su ga opet odveli”, kazala je kratko.

Pokrao dvije starije žene

U zatvoru je završio nakon što je osumnjičen da je s 33-godišnjakinjom na otoku Rabu pokrao dvije žene, piše 24sata. Osumnjičeni su da su sredinom lipnja ženi (86) u Barbatu rekli da traže apartmanski smještaj, a kada ih je ona pustila u kuću, 33-godišnjakinja joj je odvlačila pažnju dok je muškarac iz sobe ukrao 2000 eura.

Osumnjičeni su da su na isti način opljačkali i 74-godišnjakinju u Banjolu i ukrali joj predmete u vrijednosti oko 600 eura. Za sinoć uhićenim muškarcem i njegovom suradnicom bila je raspisana i tjeralica zbog imovinskih kaznenih djela na području Bjelovara, Zadra i Zagreba.

Podsjetimo, on je s još jednim zatvorenikom iz kaznionice pobjegao u petak tijekom prijepodnevne šetnje iz ograđenog dvorišta zatvora u Rijeci. Dvojica su se popela na zid zatvora, visok četiri metra, prešli preko žilet-žice na vrhu zida, te skočili s visine od sedam metara na prostor s vanjske strane zatvora.