Beroševo ministarstvo oglasilo se o narko klubu s kojim je dijelilo zgradu: 'Prijavili smo sumnjive aktivnosti prije točno godinu dana'

Njegovom partneru u zločinu nije određen istražni zatvor pa će se tužiteljstvo žaliti na tu odluku

FOTO: Pixsell

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio je jednomjesečni pritvor 52-godišnjaku kojeg se sumnjiči da je vodio ilegalni noćni klub na Medveščaku, u kojem je posjetiteljima omogućavao trošenje droge, izvijestilo je u utorak Državno odvjetništvo (DORH).

Tužiteljstvo je priopćilo da je sudac istrage odredio istražni zatvor 52-godišnjaku zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, dok je za 58-godišnjeg redara tog kluba u zagrebačkoj četvrti Medveščak, odbio isti prijedlog Općinskog kaznenog državnog odvjetništva, zbog čega je tužiteljstvo najavilo žalbu.

DORH navodi kako je 52-godišnjak osumnjičen da je od neutvrđenog dana 2019. do 12. svibnja ove godine, kao predsjednik jedne udruge vodio neregistriranu ugostiteljsku djelatnost noćnog kluba i dopuštao ulaz osobama koje su do njega dolazile prema posebnim uputama, putem osobnog kontakta ili društvenih mreža.

Pronađena hrpa droge

Sumnja se i da je drugookrivljeni 58-godišnjak po uputama 52-godišnjaka, obavljao poslove nadzora i zaštite u neregistriranom noćnom klubu i pratio dolazak osoba putem sustava video-nadzora te ih nakon kontrole zasebno puštao i provodio u objekt kroz više zatvorenih vrata.

Tužiteljstvo ističe da su policajci tijekom operativnog postupanja prošle nedjelje u klubu na Medveščaku zatekli 21 osobu, kod kojih je pronađeno 25,3 grama amfetamina, 7,8 grama psilocibina, 8,9 grama marihuane, 1,2 grama MDMA, tri tablete MDMA i 2,6 grama kokaina.

Na temelju naloga suca istrage, pretragom prostorija udruge pronađeno je još 12.7 grama marihuane, 34,3 grama amfetamina, 0,7 grama kokaina, 18 tableta MDMA, jedna bočica s drogom GBL, tri smotke s marihuanom, vaga za precizno mjerenje i pet plastičnih vrećica s tragovima nepoznatog kemijskog sastava.

Oglasilo se Ministarstvo zdravstva

O ovom slučaju oglasilo se i Ministarstvo zdravstva, i to demantijem. U njemu navode da se Ministarstvo zdravstva “koristi prostorima u vlasništvu Republike Hrvatske u Poslovnom Kompleksu Ksaver, na adresi Ksaver 200a u Zagrebu, a kojeg čini ukupno 62 poslovna prostora ukupne površine 22.197,87 kvadratnih metara”. “Osim Republike Hrvatske, Poslovni kompleks Ksaver čine brojni suvlasnici različitih udjela i strukture vlasništva nad prostorima.

Tako se osim Ministarstva zdravstva većim poslovnim prostorima Kompleksa koriste Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG BICRO, Hrvatske šume, Hrvatska poštanska banka, Hrvatska lutrija, PBZ Leasing, Zdravstveno veleučilište Zagreb te brojni drugi manji vlasnici ili korisnici koji obavljaju različite uslužne, ugostiteljske, trgovačke, zdravstvene i administrativne djelatnosti. Stoga je netočna tvrdnja da se u okviru Poslovnog kompleksa Ksaver nalazi jedino Ministarstvo zdravstva”, ističu.

Iz Ministarstva napominju da su još u svibnju 2023. službeno zatražili postupanje Državnog inspektorata te Grada Zagreba – Gradskog ureda za opću upravu vezano uz “korištenje jednog od prostora Poslovnog kompleksa Ksaver u kojem je jasno upućeno na potencijalne nelegalne ugostiteljske aktivnosti i poslovanje koji se odvijaju u organizaciji gore spomenute Udruge, zbog koje je tijekom proglašene pandemije COVID-19 i provedbe epidemioloških mjera Policija već postupala glede nedopuštenih okupljanja”.