Błaszczykowski će do kraja sezone nositi Fiorentinin dres

Ozljede su mu unazadile karijeru i izgurale ga iz kadra Borussijine momčadi

Dortmund's Polish midfielder Jakub Blaszczykowski (R) and Bayern Munich's Brazilian defender Rafinha vie for the ball during the German Cup DFB Pokal semi-final football match FC Bayern Munich v Borussia Dortmund in Munich, southern Germany, on April 28, 2015.  AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE

+++ RESTRICTIONS / EMBARGO – ACCORDING TO DFB RULES IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO IS NOT ALLOWED DURING MATCH TIME. MOBILE (MMS) USE IS NOT ALLOWED DURING AND FOR FURTHER TWO HOURS AFTER THE MATCH. FOR MORE INFORMATION CONTACT DFB DIRECTLY AT +49 69 67880
FOTO: AFP

Poljski nogometaš dortmundske Borussije Jakub Błaszczykowski igrat će u tekućoj sezoni u talijanskom nogometnom prvenstvu, preciznije u Fiorentini u koju dolazi na posudbu.

Krilni nogometaš sakupio je više od 200 nastupa za ovaj njemački klub kojem je pristupio 2007. godine u transferu iz Wisle. Proteklih se godinama muči s ozljedama i pao je u poretku igrača koji konkuriraju za nastupe pod vodstvom Thomasa Tuchela. U sezoni 2012/13 bio je jedan od samo trojice nogometaša koji su imali dvoznamenkast broj pogodaka i asistencija u Bundesligi. Zabio je jedanaest puta, a asistirao za trinaest pogodaka momčadi.

“Ne samo da je on sjajan nogometaš već je i divna osoba. Najvažnije mu je osigurati velik broj utakmica pred Euro 2016”, objasnio je Borussijin sportski direktor Michael Zorc razloge zbog kojih je Poljaku omogućen odlazak u klub u kojem će zamijeniti Joaquina koji se vraća u Betis.