U Rijeci otvorena najveća knjižara u Hrvatskoj, stara Nama na Korzu postala reprezentativan kulturni prostor

V.B.Z.-ova knjižara prostire se na 1200 četvornih metara na dvije etaže, nudi više od 25 tisuća naslova

Nakladnička kuća V.B.Z. u Rijeci je danas svečano otvorila najveću knjižaru u Hrvatskoj, koja na dvije etaže i 1200 četvornih metara na prestižnoj adresi na riječkom Korzu nudi više od 25 tisuća naslova svih žanrova.

Smještena u zgradi Karoline Riječke, ova knjižara osim širokog izbora domaćih i stranih knjiga nudi i ploče te raznovrsne proizvode za ljubitelje glazbe, dok je prostor knjižare predviđen i za izložbe, književna događanja, dječje radionice i predstavljanja.

Aleksandar Hemon prvi gost

“Ova je knjižara rezultat dugogodišnjeg rada i posvećenosti. Rijeka njome dobiva kulturno središte koje će obogatiti kulturni život grada”, rekao je direktor V.B.Z.-a Mladen Zatezalo, dok je riječki gradonačelnik Marko Filipović izrazio zadovoljstvo što “Rijeka s ovom impresivnom knjižarom postaje predvodnica knjižarstva u zemlji”.

Otvaranju je prisustvovala i riječka autorica Tea Tulić, ovogodišnja dobitnica nagrade tportala za najbolji roman, a u ponedjeljak, 8. srpnja, knjižara će ugostiti prvog velikog autora, bosansko-američkog pisca i scenarista Aleksandra Hemona, koji će predstaviti svoj novi roman “Bejturan i ruža” (V.B.Z., 2024.).

Taj događaj, najavljuju iz V.B.Z.-a, označit će početak niza književnih i kulturnih aktivnosti koje će se redovito održavati. “V.B.Z.-ova knjižara postaje novo mjesto okupljanja svih ljubitelja književnosti i kulture te je otvorena za sve posjetitelje koji žele uživati u bogatom izboru knjiga i sudjelovati u raznim događanjima”, poručuju.