Sinoć se kod Rakovice dogodila teška nesreća. Vozač poginuo, zbog prevrnutog kamiona zatvorena cesta

Očevid je u tijeku

20.12.2022., Zadvarje - Na ulasku u Zadvarje automobil je sletio s ceste u provaliju pri cemu su ozlijedjene cetiri osobe. Policijski ocevid je u tijeku. Photo: Matko Begovic/PIXSELL
FOTO: Matko Begovic/PIXSELL

Na državnoj cesti D-1 u Broćancu kod Rakovice, u utorak navečer oko 22 sata dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao vozač, izvijestila je Policijska uprava karlovačka. Policija je napomenula da je promet u prekidu, te da slijedi očevid kojim će se utvrditi uzrok nesreće.

Zbog prevrnutog teretnog vozila obustavljen je promet na državnoj cesti DC1 u mjestu Broćanac (između Rakovice i Slunja), a obilazak je autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče-Karamatići, upozoravaju u srijedu ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK).

HAK poziva na oprez

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje pa HAK poziva vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama i održavaju sigurnosni razmak. Tijekom dana zbog povećane gustoće prometa vozit će se usporeno na gradskim cestama i obilaznicama, na prilazima Splitu i u zonama radova na brzoj cesti DC1 Solin-Klis, na Jadranskoj magistrali kod Pasjaka, Šibenskog mosta te između Stobreča i Podstrane.

Zbog radova na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zatvoren je izlazni krak čvora Orehovica iz smjera Zagreba u smjeru Trsata i centra Rijeke (obilazak s autoceste A6 je preko čvora Čavle, a s autoceste A7 preko čvora Rijeka istok). Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.