Nožem prerezao ženi vrat pa nazvao policiju. Objavljeni detalji monstruoznog zločina na nasipu u Zagrebu

Policija je pronašla tijelo ubijene žene u visokoj travi uz samu Savu

06.05.2024., Zagreb - Policijski ocevid u blizini nasipa kod zgrade bolncie u Blatu gdje je muskarac ostrim predmetom usmrtio zenu. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Zagrebačka policija objavila je detalje jučerašnjeg stravičnog ubojstva u Novom Zagrebu, u kojem je muškarac ubio ženu. Iz PU zagrebačke navode da se jučer oko 19.20 na Jadranskoj aveniji, na nasipu blizu nedovršene Sveučilišne bolnice u Blatu, muškarac nožem usmrtio žensku osobu.

Kako neslužbeno doznaju 24sata, muškarac je ženi rasjekao vrat oštrim predmetom u blizini ruševne bolnice, a onda nazvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo u visokoj travi uz samu Savu.

Jutarnji list pak piše kako je policija na mjestu događaja zatekla unezvijerenog muškarca koji je žrtvi pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, iako tvrdi da se samo branio od njezina napada, prerezao vrat.

Nastavljeno kriminalističko istraživanje

Policija je na mjestu događaja obavila očevid kojim je rukovodila dežurna zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke, Službe za očevide i kriminalističku tehniku.

Nakon obavljenog očevida, tijelo žrtve prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, gdje je dovezena kao osoba NN (nepoznatog identiteta) jer kod sebe navodno nije imala dokumente.

No, Jutarnji doznaje da su kriminalisti već tijekom očevida raspolagali njezinim identitetom te je pred policijom ujedno bio i najteži zadatak – izvijestiti djecu ubijene žene da im majke više nema. Iz PU zagrebačke poručuju da je kriminalističko istraživanje zbog teškog ubojstva žene u tijeku.